Waar moet een vergunning aan voldoen?

Waar moet een vergunning aan voldoen?

Een omgevingsvergunning wordt getoetst op het bestemmingsplan, de bouwverordening, de welstand en het bouwbesluit. Als de plannen voldoen aan alle gestelde eisen, moet de gemeente de vergunning verlenen.

Heeft de buurman wel een vergunning?

Of uw buren een vergunning nodig hebben, kunt u nakijken op de website omgevingsloket online. Door het beantwoorden van een aantal vragen komt u erachter of uw buren wel of geen vergunning nodig hebben voor het nieuwe bouwwerk. Als blijkt dat uw buren geen vergunning nodig hebben, dan kunt u niet zoveel doen.

Wat als je gaat bouwen zonder vergunning?

Als een bouwwerk gebouwd wordt zonder dat daarvoor de nodige vergunning is verleend, is een gemeente in principe verplicht om daartegen handhavend op te treden. Dit betekent dat de gemeente u onder straffe van een last onder dwangsom kan verplichten het illegaal gebouwde bouwwerk weer af te breken.

Kan ik een uitbouw bij de buren tegenhouden?

Alleen als er een vergunning nodig is, kunt u dus officieel bezwaar maken. Is er inderdaad een vergunning nodig voor het bouwplan, dan kunt u bezwaar maken tegen de verlening van die vergunning; stuur binnen 6 weken een brief aan de gemeente met daarin uw bezwaren.

Waar moet een bouwtekening aan voldoen?

Eisen bouwtekening

  • De naam van het project.
  • De omschrijving van de tekening. Is het een doorsnede, plattegrond of bijvoorbeeld een gevel?
  • Bedrijfsnaam van de bouwkundig tekenaar.
  • Naam of initialen van de bouwkundig tekenaar.
  • Het tekeningnummer.
  • Het projectnummer.
  • De schaal van de tekening.
  • Het formaat van de tekening.

Waar vraag ik een omgevingsvergunning aan?

Aanvraag Omgevingsvergunning U kunt de omgevingsvergunning aanvragen via de website van uw gemeente of via Omgevingsloket online. Dit geldt voor particulieren en bedrijven.

Is een overkapping vergunningplichtig?

Nederland; Vergunningvrij een overkapping plaatsen Een vergunning of meldingsplicht voor een overkapping is wel nodig indien de terrasoverkapping: groter is dan 30 vierkante meter, meer dan 50% van het tuinoppervlakte beslaat, als hoofdwoning gebruikt worden.

Hoe hoog mogen de buren uitbouwen?

Binnen vier meter van het woonhuis mag je bouwen tot de hoogte van de eerste verdieping. Denk aan een serre of aanbouw van de woonkamer. Buiten die vier meter mag meer. Een berging of garage met een maximale hoogte van drie meter is toegestaan en daar mag zelfs nog een schuin dak op van twee meter hoog.

Wat is de boete voor bouwen zonder vergunning?

Bouwen zonder vergunning; korte blog advocaat bouwrecht Slopen of bouwen zonder vergunning of in afwijking van de vergunning kan een strafbaar feit opleveren. De maximale straf is hechtenis van maximaal vier maanden of een geldboete van maximaal € 4.500,–.

Heb je een vergunning nodig voor een uitbouw?

Een uitbouw zonder vergunning moet namelijk binnen de 4 meter van het hoofdgebouw gebouwd worden. Dit houdt in dat de constructie dus niet langer mag zijn dan 4 meter, aangezien hij altijd aan het hoofdgebouw gebouwd wordt. Als er binnen deze lengte gebouwd wordt moet er ook nog aan een bepaalde hoogte worden voldaan.

Hoe dicht op de erfgrens mag je bouwen?

Bij bouwen geldt – anders dan bij beplanting – géén minimale afstand. Je mag dus gewoon bouwen tegen de erfgrens. Een muur óp de erfgrens bouwen mag niet zomaar, omdat hij dan voor de helft op de grond van je buren staat. Natuurlijk kan dit wel als zij daarvoor toestemming hebben gegeven.

Welke tekeningen nodig omgevingsvergunning?

Naast de bouwkundige tekeningen is het in veel gevallen nodig om gegevens over de constructie van het bouwwerk in te dienen. Bij aanvragen waar geen constructieve wijzigingen worden gedaan, zal dit niet nodig zijn, in alle andere gevallen wel. Er moeten constructieve tekeningen en berekeningen worden gemaakt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven