Waar moet ik mijn router plaatsen?

Waar moet ik mijn router plaatsen?

Plaats de router zo ver mogelijk buiten het bereik van stoorbronnen zoals babyfoons, DECT-telefoontoestellen (draadloze huistelefoons), draadloze lichtschakelaars en bluetooth apparaten zoals draadloze muizen en toetsenborden. Test de prestaties van wifi met zoveel mogelijk storingsbronnen uitgeschakeld.

Hoe sluit je een 2de router aan?

02 Routers achter elkaar Bij het eerste type koppel je een lan-poort van de eerste router via een utp-kabel met een lan-poort van je tweede router. En wel zo dat beide routers zich in hetzelfde lan-ip-segment bevinden, zodat computers en andere netwerkapparaten met beide routers kunnen verbinden.

Wat sluit je aan op een WAN poort?

Ethernet modem WAN staat voor Wide Area Network, het internet. Op de WAN poort van je ADSL modem sluit je een kabel aan die naar de splitter gaat. Het modem heeft nu verbinding met internet. Op de (meestal) 4 ethernet poorten kun je computers en andere apparaten aansluiten.

Wat heb je nodig om internet aan te sluiten?

Wat hebt u nodig voor ADSL, kabel of glasvezel? Om verbinding te maken met internet via ADSL, kabel of glasvezel hebt u bij uw internetabonnement een modem nodig. De modem krijgt of koopt u bij de internetprovider als u een abonnement voor internet afsluit.

Waar wifi router plaatsen?

Zet ‘m hoog, vrij en stevig

  1. Gebruik de originele kabel.
  2. Zet het modem zo hoog en vrij mogelijk, maar houd 30 cm afstand van een betonnen plafond.
  3. Zorg dat het stevig staat of ophangt aan de meegeleverde beugel.
  4. Plaats je modem niet te dicht bij een waterleiding of achter een verwarming, die het wifi-signaal kan verstoren.

Waar accesspoint plaatsen?

Standaard wordt de Access Point vaak in de meterkast geplaatst. Voor het beste resultaat kunt u echter de Access Point het beste in het midden van uw huis of uw kantoorruimte plaatsen, tenzij u alleen in één ruimte een goed WiFi signaal wilt hebben. Dan plaatst u hem uiteraard in die ruimte.

Kan je 2 routers in huis hebben?

Je kan gewoon 2 routers achter elkaar aansluiten; gebruik een normale netwerkkabel om de uitgang van de ene router te verbinden met de WAN ingang van de 2e router. Je moet er wel voor zorgen dat de 2 routers niet hetzelfde IP hebben (geef de ene bijv. 192.168.1.

Waar is de WAN poort voor?

Een Wide Area Network (WAN) is een netwerk binnen een groot geografisch gebied. Je modem ontvangt en verstuurt informatie van en naar internet via de WAN-poort.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven