Waar moet je een telefoon weggooien?

Waar moet je een telefoon weggooien?

Heb je dit allemaal gedaan, dan kun je je smartphone veilig overdragen aan iemand anders of inleveren bij de milieustraat….Je smartphone naar de fabrieksinstellingen terugzetten

 1. Tik op ‘Instellingen’.
 2. Tik op ‘Back-up en reset’.
 3. Tik op ‘Fabrieksinstellingen herstellen’.
 4. Tik op ‘TELEFOON RESETTEN’.

Waar kan ik mijn oude mobiel inleveren?

CliniClowns, KiKa en Stichting Opkikker zijn voorbeelden van goede doelen waaraan je je oude telefoon kunt schenken. En de website Eeko kan je helpen om een inleverpunt voor jouw goede doel naar keuze te vinden.

Wat doe je met je oude mobiele telefoon?

Vijf opties voor je oude mobieltje.

 1. Weggooien? Zonde!
 2. Lever hem in om te recyclen. Een kapotte telefoon kun je beter eerst proberen te repareren.
 3. Houd hem als reserve. Niet elke afgedankte telefoon is kapot.
 4. Laat hem opkopen. De echt oude telefoons worden gerecycled.
 5. Verkoop hem particulier.

Hoe haal je goud uit je mobiel?

Je kunt hem inleveren bij een inleverpunt, bijvoorbeeld van Wecycle. Ongeveer negentig procent van de geregistreerde telefoons die worden ingeleverd voor recycling, komt binnen via Wecycle. Dat heeft inleverpunten bij onder meer supermarkten en kluswinkels. Er zijn bedrijven in de Benelux die ze inzamelen.

Hoe gsm vernietigen?

Telefoon vernietigen, hoe werkt dat? Uw mobiele telefoon wordt vernietigd met een shredder. Deze machine vermaalt uw telefoon en daardoor ook uw vertrouwelijke data en gegevens. Er zijn bedrijven die bij u op locatie telefoons kunnen vernietigen.

Hoe kan je je gsm kapot maken?

Vijf dingen die je smartphone sneller kapot maken

 1. Niet in je achterzak. Veel mensen durven hun gsm wel eens in hun achterzak te stockeren.
 2. Geen water. Het klinkt logisch, maar zorg ervoor dat je gsm niet nat wordt.
 3. Niet te warm.
 4. Ook niet te koud.
 5. Te lang ‘aan’

Waar kan ik mijn oude iPhone inleveren?

Wat je het beste kunt doen is je oude iPhone recyclen. En het mooie is: je krijgt hier vaak een leuk bedrag voor terug. Apple heeft hier op zijn website het eigen GiveBack-initiatief voor. Je kunt je oude telefoon ook aan het goede doel schenken, zoals Stichting AAP, Unicef of ReCell.

Waar laat ik mijn oude tablet?

De gemeentelijke milieustraat. In winkels met inzamelpunten: kleine elektrische apparaten (niet langer, dikker en breder dan 25 cm), zoals een mobieltje of kleine tablet, kunnen tegenwoordig ook gratis ingeleverd worden bij grote elektronicawinkels zonder dat je een ander apparaat aanschaft.

Wat doe je met je oude iPhone?

Wat is mijn oude mobiel waard?

Uitbuiting. Umicore is zo’n fabriek die waardevolle metalen terugwint uit afval. Uit 35.000 oude smartphones halen ze voor 38.000 euro aan goud, 2.850 euro aan zilver en 1.500 euro aan koper. In onze oude gsm’s zit ook kobalt, een stof die gebruikt wordt om elektrische auto’s te laten rijden.

Wat doet goud in een telefoon?

“Voor het verbinden van alle micro-electronica in je telefoon is materiaal nodig wat goed elektriciteit geleidt, niet roest, niet reageert met andere onderdelen van de telefoon en ook nog eens gemakkelijk is om mee te werken. Goud bevat al deze eigenschappen en is daarin uniek en dus onvervangbaar gebleken”.

Waar zit het goud in de telefoon?

In één mobiel zit 32 cent aan goud, 5 cent aan zilver en 10 cent aan palladium. Te weinig om het er zelf uit te halen, maar voor recyclebedrijven betekent het big-business.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven