Waar moet je kippenbotjes weggooien?

Waar moet je kippenbotjes weggooien?

Alle etensresten kunnen in de gft-bak. Dus ook de afgekloven kippenbotjes en visgraten. Er belanden nog te veel etensresten in de restafvalbak.

Kunnen botjes bij gft?

Het is goed om dit gescheiden in te leveren: van gft kan compost en biogas gemaakt worden. Gooi etensresten, zoals schillen en botjes, en klein/fijn snoeiafval daarom in de groene bak (de gft-bak)!

Wat mag bij het gft-afval?

Wat hoort wel bij gft?

  • schillen en resten van groente, fruit en aardappelen.
  • resten van gekookt eten.
  • brood, deeg, rijst en pasta.
  • vlees- en visresten (inclusief graten, schelpen en botjes)
  • pinda- en notendoppen.
  • eierschalen.
  • losse thee en koffiedik (zonder het zakje of filter)
  • brood en kaaskorsten (zonder plastic)

Kunnen koffiepads bij gft?

Vanaf 1 januari 2021 mogen koffiepads en theezakjes bij gft of swill. Waar nu nog veel plastic gebruikt wordt voor deze producten, stappen producenten straks over op composteerbaar materiaal. Dit levert milieuwinst, meer duidelijkheid voor de consument, een schonere gft-toevoer én meer compost op.

Waar moet je botten weggooien?

Daarom hebben wij het verlossende antwoord: kippenbotjes, visgraten en andere etensresten mogen wel bij het gft. Deze etensresten kunnen goed gebruikt worden om er vervolgens groen gas en compost van te maken.

Welke zakjes mogen in de gft bak?

“Gebruik alleen zakken van papier of biologisch afbreekbaar plastic met een duidelijk zichtbaar kiemplantlogo. Gebruik bij voorkeur papieren zakken, omdat deze beter oplossen tijdens het composteerproces”, lezen we.

Welke koffiepads bij gft?

Gooi koffiepads en theezakjes niet bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft), maar bij het restafval. In het filterpapier van koffiepads en de meeste theezakjes is kunststof verwerkt. Losse koffie en thee mag niet door de gootsteen, maar hoort in de gft-bak.

Kunnen koffiecups bij plastic afval?

Koffiecups mogen NIET in de zak of container voor plastic, blik en drinkpakken, omdat de cups bestaan uit een mix van materialen en er nog koffiedrab in de cups zit. De aluminium koffiecup krijgt aan de binnenkant een plastic laagje. Koffiecups moeten bij het restafval, net zoals koffiepads.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven