Waar mondt de Mississippi uit in de Golf van Mexico?

Waar mondt de Mississippi uit in de Golf van Mexico?

Golf van Mexico
Mississippi/Mondt uit in

Wat is het stroomgebied van de Mississippi?

2.981.000 km²
Mississippi/Stroomgebied

Heeft de Mississippi een delta?

De Mississippi Delta is een moerasgebied in het noordwesten van de Amerikaanse staat Mississippi. De Mississippi Delta ligt aan de oostkant van de rivier de Mississippi en begint iets ten zuiden van de stad Memphis (Tennessee). Aan de andere kant wordt het gebied voor het grootste deel begrensd door de rivier de Yazoo.

Wat voor type rivier is de Mississippi?

Vanuit hydrologisch perspectief is de Mississippi een gemengde rivier. Smeltwater speelt net als regenwater een rol in het verloop van de afvoer door het jaar heen, zodat de piekafvoer in het voorjaar optreedt. In die periode is sprake van smeltwater vanuit de Rocky Mountains, evenals het gebied rondom de Grote Meren.

Welke rivier mondt uit in het zuiden van Noord-Amerika in de Golf van Mexico?

Het is de op één na langste rivier in Noord-Amerika. De Mississippi stroomt langs verschillende grote steden; door of langs de staten Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana, en mondt uiteindelijk uit in de Golf van Mexico.

Welke monding heeft Mississippi?

Mississippi (rivier)

Mississippi
Stroomgebied 3 225 000 km²
Bron Itascameer, Minnesota
Monding Golf van Mexico
Stroomt door Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana

Wat is het verval van de Mississippi?

c De Mississippi ontspringt in het noordwesten van de staat Minnesota bij het Itascameer op een hoogte van 500 meter en stroomt bij New Orléans in de Golf van Mexico. De rivier heeft een een lengte van 3766 km. Bij Cairo, op een hoogte van 90 meter mondt de Ohio in de Mississippi.

Welke grote steden liggen aan de Mississippi?

Moderne steden aan de Mississippi zijn onder meer Minneapolis-Saint Paul, Davenport, Saint Louis, Memphis, Baton Rouge en New Orleans.

Is de Mississippi een kanaal?

een 3766 kilometer lange rivier die het midwesten van de Verenigde Staten van Amerika doorkruist. één van de vijftig deelstaten van de Verenigde Staten van Amerika. Mississippi ligt aan de Golf van Mexico en grenst aan de deelstaten Tennessee, Louisiana, Arkansas en Alabama.

Waar mondt de Taag uit?

Atlantische Oceaan
Taag/Mondt uit in

Hoe diep is het water in de Golf van Mexico?

Samen met de Caraïbische Zee vormt de Golf van Mexico de Amerikaanse Middelzee, een randzee of middellandse zee van de Atlantische Oceaan. De zee is op het diepste punt 4384 m diep.

Waar begint de Mississippi?

Itascameer
Mississippi/Bronnen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven