Waar oplader weggooien?

Waar oplader weggooien?

Kapotte apparaten (alles met een stekker of batterijen) kun je gratis inleveren als je een nieuw, vergelijkbaar, apparaat koopt. Kleine apparaten en smartphones kun je ook kwijt in bakken bij winkels en bouwmarkten. Breng apparaten die het nog doen naar de kringloopwinkel of verkoop ze via Marktplaats.

Waarom horen lege batterijen bij het klein chemisch afval?

Batterijen mag je niet bij het normale afval in de prullenbak gooien. Batterijen zijn klein chemisch afval. Binnenin zitten stoffen die schadelijk zijn voor het milieu, mangaan en lood bijvoorbeeld. Belanden batterijen in de natuur, dan komen die schadelijke stoffen dus ook in de natuur terecht.

Hoe gooi je batterijen weg?

U kunt uw lege batterijen inleveren bij alle winkels en supermarkten die batterijen verkopen. Maar ook bij veel basisscholen, campings, het gemeentelijk depot en de chemokar. Kijk voor inleverpunten bij u in de buurt op de website van Stibat (Stichting Batterijen).

Waar breng je chemisch afval?

Klein chemisch afval (kca) kunt u inleveren bij een gemeentedepot, chemokar of kca-depot. En meestal ook bij winkels die producten verkopen die tot kca behoren. Ongebruikte medicijnen kunt u bij de meeste apotheken inleveren.

Waarom is het absoluut verboden de gebruikte batterijen bij het gewone huishoudafval te voegen?

Bij de verwerking van al het huisvuil wordt een grote pers gebruikt. Hierdoor wordt alles geplet, inclusief jouw weggegooide batterijen. De enorme druk op de batterijen kan ervoor zorgen dat deze in brand vliegen, vooral als het gaat om lithiumbatterijen.

Is accu chemisch afval?

Niet in de vuilnisbak, maar in de inzamelbak! Batterijen zijn klein chemisch afval (kca) en horen dus niet in de vuilnisbak. Batterijen die wel in de vuilnisbak belanden, gaan naar de afvalverbranding. Daar worden ze verbrand, waarbij schadelijke stoffen vrij kunnen komen. Ook om die reden is recyclen beter.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven