Waar oude cd weggooien?

Waar oude cd weggooien?

Voor CD’s en CD-doosjes staan op sommige plaatsen speciale inzamelbakken. Dit verschilt per gemeente. Grote aantallen CD-doosjes kunnen ook voor recycling worden ingeleverd bij een van onze milieustraten. Indien dit geen mogelijkheid is, mag u de CD’s, DVD’s en hoesjes bij het restafval deponeren.

Waar kan ik cassettebandjes weggooien?

Je kunt oude cassettebanden, geluidsbanden en videobanden weggooien bij het restafval. Dozen/hoezen van cassettebandjes of videobanden kunnen van plastic of papier zijn. De plastic hoezen mogen niet bij de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval.

Waar gooi ik hard plastic weg?

Plastic verpakkingen groter dan 5 liter mogen niet in de inzameling van plastic verpakkingen, maar kunnen wel voor recycling naar de milieustraat. Hard plastic kan voor recycling worden ingeleverd bij de milieustraat van de gemeente. Kleine stukken hard plastic kunnen bij het restafval.

Waar zit teflon in?

Teflon en PTFE Teflon zorgt voor een water- en vuilafstotend laagje op het product dat goed bestand is tegen hitte. Ook zorgt PTFE ervoor dat twee oppervlakken makkelijk over elkaar kunnen glijden. Daarom zit PTFE onder andere in pannen met een anti-aanbaklaag en in smeermiddel.

Hoe schadelijk is Teflon?

PTFE is wereldwijd uitgebreid onderzocht op zijn bestanddelen, en er zijn geen aanwijzingen dat er andere stoffen in zitten die schadelijk zijn voor de mens. Wel is bekend dat PTFE, oftewel teflon, heel zacht is en daardoor makkelijk slijt.

Waar kan ik motorolie weggooien?

Elke gemeente in Nederland heeft een afvaldepot waar je oude gebruikte motorolie en chemisch afval kunt deponeren. Het kan zijn dat het afvoeren van afgewerkte olie geld kost, dit verschilt per gemeente Je kunt afgewerkte olie dikwijls ook inleveren bij een lokale (auto)garage.

Waar moet je koelvloeistof weggooien?

Deze kunt u inleveren bij de milieustraat en bij de meeste apotheken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven