Waar plaats je je foto op je cv?

Waar plaats je je foto op je cv?

Je bent niet verplicht een foto aan je CV toe te voegen. De meningen over het wel of niet toevoegen van een foto op je CV zijn erg verdeeld. Een werkgever mag bij de sollicitatieprocedure wel vragen om een foto, mits representativiteit belangrijk is voor de functie.

Is een foto verplicht op een cv?

Het is zeker niet verplicht om een foto van jezelf aan je cv toe te voegen. Tot voor kort was het zelfs ongebruikelijk. De meningen zijn verdeeld. In veel gevallen kan een professionele foto een goede toevoeging aan je cv zijn.

Waarom foto op je cv?

Als je een goede foto hebt, kan het slim zijn deze op je cv te zetten. Het geeft de recruiter meteen een gezicht bij de naam en je cv kan er positief mee opvallen. Aan de andere kant wil je natuurlijk niet dat jouw foto afleidt van je kennis en ervaring, en dat kan juist gebeuren als je een slechte foto gebruikt.

Waarom geen foto op cv?

Afhankelijk van voor welke functie je solliciteert, kan een foto afleiden van de inhoud van je cv. Een niet professionele foto kan er voor zorgen dat recruiters onbewust een negatief beeld van je gaan vormen.

Kan een Selfie op een cv?

Voor je cv of LinkedIn heb je namelijk een professionele foto nodig. Een foto kan ervoor zorgen dat je jouw unieke stijl kan laten zien en je iedereen voor je wint. Kassa! Een selfie werkt prima, maar je moet er wel even werk van maken.

Hoe ziet een cv foto eruit?

Er bestaat geen specifieke richtlijn, hoe een cv-foto eruit zou moeten zien. Je kunt dus zelf creatief worden om een mooie en moderne cv-foto te maken. Echter moet je er wel op letten dat jouw cv door de foto niet negatief opvalt.

Hoe groot foto op cv?

– Grootte, formaat, uitsnede. Er bestaat geen specifieke richtlijn, hoe een cv-foto eruit zou moeten zien. Je kunt dus zelf creatief worden om een mooie en moderne cv-foto te maken. Echter moet je er wel op letten dat jouw cv door de foto niet negatief opvalt.

Hoe maak je een eenvoudige cv?

Met dit stappenplan is dat geen enkel probleem:

  1. Kies een duidelijk en overzichtelijk template.
  2. Laat de inhoud van je cv aansluiten op de functie waar je op solliciteert.
  3. Gebruik de cv tips van onze experts voor het finetunen van je cv.
  4. Sla je cv op als pdf-bestand en geef deze een duidelijke en omschrijvende bestandsnaam.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven