Waar staan flitsers voor telefoon?

Waar staan flitsers voor telefoon?

De smartphone-flitsers staan opgesteld boven de weg, op bijvoorbeeld viaducten. De kijkhoek is zo dat de chauffeur, op zijn gezicht na, goed zichtbaar is.

Hoe werkt de MONOcam?

De beelden van de camera staan korte tijd op de laptop die bij de MONOcam hoort. Zodra agenten de beelden van een controle hebben beoordeeld en doorgestuurd naar het CJIB, worden foto’s op de laptop gewist. Dat gaat om alle beelden, zowel van overtreders als niet-overtreders.

Waarom vraagt de politie om je telefoon te zien?

De politie zegt dat agenten niet hoeven te bewijzen dat een bestuurder daadwerkelijk aan het bellen of appen is, of iets anders met de telefoon doet. Als de camera detecteert dat een bestuurder een apparaat vasthoudt, dan stuurt het systeem de opname door naar een agent van het Team Verkeer van de politie.

Waar staan de camera’s voor telefoon?

De camera’s zitten niet in bermen of auto’s maar bevinden zich boven de weg. De slimme camera’s zijn schuin naar beneden gericht en maken foto’s van de overtreding plus het kenteken. Het gezicht van de bestuurder is niet in beeld. Wel in beeld zijn de handen waarop de smartphone in de handen wordt gehouden.

Waar staan de nieuwe cameras voor telefoon?

De slimme flitsers zijn het resultaat van een zoektocht naar efficiëntere manieren van handhaven. De camera’s maken foto’s van iedere passerende auto. Door de hoek van de camera is het gezicht van de bestuurder niet te zien, wel wat hij of zij aan het doen is.

Wat is een MONOcam?

Slimme camera De MONOcam is grotendeels door de politie zelf ontwikkeld. Het is een mobiele camera die op een driepoot staat. Het apparaat kan zowel binnen als buiten de bebouwde kom worden neergezet. Tijdens de pilot – die nu is afgerond – heeft de camera geleerd wanneer er sprake is van een overtreding.

Wat is de boete voor rijden met telefoon?

Als je tijdens het rijden in een auto/vrachtwagen aan het bellen bent, is de boete € 340,- (+ € 9,- administratiekosten). Het is verboden om te bellen in de auto of op de brommer. Er worden veel ongelukken veroorzaakt door niet-handsfree bellen in de auto.

Wat is de boete voor telefoon op de fiets?

Handsfree bellen en luisteren is wel toegestaan, middels een houder of in de (jas)zak. Als de telefoon in een houder zit, mag hij bijvoorbeeld ook als navigatiesysteem worden gebruikt en aangeraakt. Op vasthouden tijdens het fiets staat een boete van 100 euro, exclusief 9 euro administratiekosten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven