Waar staan wapenfabrieken?

Waar staan wapenfabrieken?

Nederland heeft geen wapenfabrieken meer, België nog wel. FN Herstal was ooit de grootste ter wereld en produceert nog steeds beroemde wapens, van Browning-miltrailleurs tot Amerikaanse ‘supermarktgeweren’.

Kan je een pistool kopen in België?

Het bezit van vuurwapens is in principe verboden in België. Voor het bezit van vergunningsplichtige wapens moet u een vergunning of een gelijkaardig document aanvragen, of u nu particulier, handelaar, verzamelaar, jager of sportschutter bent. Voor uitvoer en doorvoer van wapens hebt u ook een vergunning nodig.

Welke vuurwapens zijn legaal in België?

Vrij verkrijgbare wapens : dit soort wapens mag je hebben zonder vergunning. Het gaat hier o.m. over wapens die onklaar gemaakt zijn door de proefbank van Luik, historische wapens die vermeld zijn in een KB, seinpistolen, alarmwapens en niet-vuurwapens (luchtdrukwapens en sommige kruisbogen).

Welk pistool gebruikt de Belgische politie?

Een speciale Glock 17 met een M1911-stijl externe veiligheid werd gebouwd voor de Tasmaanse politie. De Australische Douane is ook bewapend met Glock pistolen. België: Gebruikt door de lokale en federale Belgische Politie.

Waar worden wapens gemaakt?

Nederlandse wapenexport Nederlandse wapens gaan de hele wereld over. Veel wordt verkocht aan andere Europese landen en aan de Verenigde Staten, maar we verkopen ook wapens aan bijvoorbeeld Indonesië, Egypte, Jordanië, Marokko en Colombia, conflictgebieden of landen waar mensenrechten geschonden worden.

Welke wapens mag je dragen?

In Nederland mag je geen wapens bezitten en je mag ook geen handelingen met wapens verrichten. Er zijn wel uitzonderingen op dit wapenverbod. De uitzonderingen op het wapenverbod staan in: de Wet wapens en munitie, de Wet natuurbescherming, de Regeling wapens en munitie en de Circulaire wapens en munitie.

Welke pistool gebruikt de politie?

De Walther P99 van de fabrikant Walther is een semiautomatisch pistool en de grotere en oudere broer van de Walther P22.

Hoeveel Joule heeft een politie pistool?

Hatsan Piledriver . 35 / 9mm | High Power | 400 Joules

Naam Value
Snelheid 265 m/s
Joule 400
Veiligheid Ja
Kleur Black

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven