Waar staat DSI voor?

Waar staat DSI voor?

De dienst is ondergebracht bij de Nationale Politie. De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft de leiding bij de inzet van speciale eenheden van politie en Defensie.

Wat moet je doen om DSI te worden?

Om AT’er te worden moet je bij de politie werken en een politieopleiding op niveau 3 of 4 hebben gevolgd. Na enkele jaren ervaring kun je solliciteren bij het AT, waarna een zware fysieke en psychische selectie volgt.

Wat verdien je bij de DSI?

Het gemiddelde arrestatieteam salaris wordt geschat op 2.300 euro per maand. Een startend agent verdient zo’n 1.400 euro per maand en een ervaren agent zit op een salaris van 2.900 euro per maand.

Wat betekent Praeparatus ESTO?

‘Praeparatus esto’ staat er op de schouders van leden van de DSI. Dat is Latijn voor ‘Wees voorbereid’.

Wat doet het AT?

Een arrestatieteam (AT), officiële benaming Arrestatie- en ondersteuningsteam, is een gespecialiseerd team dat wordt ingezet bij levensbedreigende situaties of die levensbedreigend kunnen worden.

Welk niveau heb je nodig voor de DSI?

Vooropleiding. Dit is een opleiding op HBO-niveau. We gaan er vanuit dat je het opleidingsniveau hebt dat nodig is voor de DSI-certificering waar deze opleiding voor geldt.

Hoe kom je bij de Marsof?

Opleiding. De fysieke eisen om de opleiding in te mogen zijn de hoogste van de Nederlandse krijgsmacht. Alleen mariniers kunnen zich aanmelden voor een opleiding tot NLMARSOF-operator. Voor men aan de opleiding kan beginnen dient men eerst de drie weken durende Aptitude-selectie te doorlopen.

Wat verdien je bij het arrestatieteam?

Dit is een functie in schaal 6 met bijhorend salaris van minimaal € 2.217,- en maximaal € 3.160,- (peildatum juli 2020).

Wat verdien je bij een arrestatieteam?

Minimum en maximum salaris voor Politiepersoneel – van € 1.475,73 tot € 3.434,52 per maand – 2021. Politiemensen handhaven de wet en de openbare orde, surveilleren publieke ruimtes, zorgen voor naleving van wet- en regelgeving en arresteren verdachten van overtredingen.

Wat is het verschil tussen at en DSI?

De DSI is op 1 juli 2006 opgericht en is ondergebracht bij de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Sinds de reorganisatie van de politie in 2013 zijn de arrestatieteams van de politie onderdeel geworden van de DSI en worden deze aangeduid als Aanhoudings- en Ondersteuningsteams (AOT’s).

Hoeveel Bearcats heeft Nederland?

Genoeg ruimte. Het eerste exemplaar is al sinds 2013 in Nederland en biedt officieel plaats aan 10 personen, zo blijkt verder. In de grotere Bear, waar er één van in Nederland rondrijdt, passen naast de chauffeur nog eens 15 personen. Hoeveel de politie voor de wagens heeft betaald, blijft ook geheim.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven