Waar staat een logo voor?
Een beeldmerk of logo is een grafische uiting die met een bedrijfs- of productnaam dan wel met een organisatie geassocieerd wordt. Het woord “logo” is afgeleid van het Griekse woord “λόγος”, dat kan worden vertaald als “woord”.
Hoe weet je of je een logo mag gebruiken?
Als je de letters helemaal zelf ontwerpt, dan ligt het auteursrecht natuurlijk bij jou. En die kun je vervolgens via een licentie weer door anderen laten gebruiken! Je kunt ook een bestaand lettertype aanpassen, omdat je het nét niet mooi genoeg vindt bijvoorbeeld.
Waar moet een logo uit bestaan?
Een logo bestaat uit tekst, beeld of combinatie ervan. Een logo met alleen beeld heet ook wel beeldmerk. Met alleen tekst: een woordmerk. Snelle visuele herkenning van een woordmerk verbetert door een consequent toegepast woordbeeld: de gehele vormgeving van de tekst: schrijfwijze, stijl, lettertype en typografie.
Welke type logo’s zijn er?
Soorten logo’s:
- Typografische logo’s.
- Logo met een associatieve symbool.
- Logo met een abstracte symbool.
- Logo met een mascotte.
- Monogrammen & Initialen.
- Logo met onderschrift/payoff/slogan.
Welke drie soorten logo’s bestaan er?
Een logo of merkbeeld is meer dan een woord of beeld. Het zijn allemaal tekens in de logografie zoals letters dat zijn in de typografie. Tekens hebben pas zin als ze door de ontvanger begrepen worden. Je kan ze indelen in 3 grote groepen: het klank-logo of woord-logo, het beeld-logo en het gecombineerd logo.
Wat is het verschil tussen een beeldmerk en een logo?
Als je logo alleen gebruikt maakt van woorden in de naam, dan maak je gebruik van een woordmerk. Voeg je daar een plaatje of een icoontje aan toe, dan word je logo een beeldmerk.
Wat is een slecht logo?
Voorbeelden van slecht ontworpen logo’s Het is zowel simpel als identificeerbaar. Het weerspiegelt ook het idee achter het merk en zorgt ervoor dat klanten het merk onmiddellijk herkennen. Logo’s die te ingewikkeld of te afstract zijn kunnen geen emotionele band met het publiek opbouwen.