Waar staat swill voor?

Waar staat swill voor?

Bij iedere onderneming waar voedsel geproduceerd wordt, komen afvalstromen vrij die bestaan uit (gekookt) keukenmateriaal en etensresten. Deze afvalstroom, swill genoemd, is goed recyclebaar en kan dus op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt.

Wat is een organische manier?

organisch bijv. naamw. Uitspraak: [ɔrˈxanis] 1) voortgekomen uit iets levends Voorbeeld: `organische mest` 2) een organisch geheel vormen met (op een vanzelfsprekende manier passen bij) `Het gebouw vormt een organisch geheel met d…

Wat wil organisch zeggen?

Organisch is de vertaling van ‘Organic’, wat biologisch in het Engels betekent. Aan de andere kant betekent organisch in het Nederlands letterlijk ‘voortgekomen uit iets levends. ‘ Een organische grond bevat dood biologisch materiaal, voornamelijk afkomstig van planten en voor een kleiner deel uit dierlijke resten.

Wat is organisch materiaal?

Definitie: Materiaal dat afkomstig is van levende organismen, zoals bladeren, uitwerpselen en dode dieren.

Wat gebeurt er met swill afval?

Want door swill afval te scheiden, is het gemakkelijk te recyclen. Het swill afval wordt verwerkt, waarna het gebruikt wordt voor biovergisting. Met als resultaat hoogwaardige compost dat als grondstof gebruikt kan worden en wat overblijft wordt omgezet in energie.

Wat mag er in een swill container?

WAT MAG ER BIJ SWILL?

  • Groente, fruit en aardappelen.
  • Vetten.
  • Eierschalen.
  • Vlees en vis.
  • Sauzen en soepen.
  • Friet.
  • Melk.
  • Pap.

Wat is een organische post?

Elk bericht dat gepost wordt zonder daar geld tegenaan te gooien noemen we organische berichten. Organische berichten zijn dus afhankelijk van engagement op de post om meer dan alleen de volgers van je pagina te bereiken.

Wat is organische kunst?

Organisch (kunst): in de kunst: uit een groeiproces voortgekomen, natuurlijke vormen (tegenovergestelde: tektonisch)

Wat zijn organische basischemicaliën?

Dat bevestigt dat we organisch- basischemicaliën (groepen a tot en met g) kunnen definiëren als chemicaliën die geproduceerd worden in grote hoeveelheden (ook wel ‘bulkchemicaliën’ genoemd). De polymeren (h & i) en parachemie (j & k) vallen niet onder de ‘chemische basisproducten’.

Wat betekent Koolstofchemie?

Organische chemie of koolstofchemie is de tak van de scheikunde die zich bezighoudt met organische verbindingen; dat wil zeggen chemische verbindingen die koolstof-atomen bevatten. De term organisch stamt uit de tijd (voor 1828) dat deze moleculen alleen uit levende wezens (organismen) bekend waren.

Welke stof is een organische stof?

Organische stoffen zijn afkomstig van organismen of van producten van organismen. In het molecuul moeten zeker een H-atoom en een C-atoom zitten om de stof organisch te noemen. Veel organische stoffen bevatten ook een O-atoom. Elke stof die geen C of H bevat is zeker een anorganische stof te noemen.

Wat is rottend organisch materiaal?

Verrotting is het uiteenvallen van dode organismen of dood organisch materiaal. Verrotting is biologische afbraak in het beginstadium, direct na de dood (dieren, mensen) of het afsterven (bladeren). (Het resultaat van) verrotting is zintuiglijk waarneembaar, visueel en/of met het reukorgaan.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven