Waar stroomt de Lena?

Waar stroomt de Lena?

De Lena is een rivier in Aziatisch Rusland (ook wel Siberië). Het is met 4.400 kilometer lengte één van de langste rivieren ter wereld. Haar monding ligt aan de Laptevzee, onderdeel van de Noordelijke IJszee. Er zijn niet veel grote steden in het stroomgebied van de Lena.

Hoe lang is de Lena rivier?

4.294 km
Lena/Lengte

Hoeveel rivieren heeft Rusland?

Rusland telt meer dan 100.000 rivieren van 10 kilometer of langer. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste rivieren in Rusland. De belangrijkste rivieren in het Europese deel van Rusland zijn de Wolga, Don, Kama, de Oka en de Noordelijke Dvina.

Welke stad ligt aan de Seine?

De Seine mag dan niet de langste rivier zijn van Frankrijk, maar waarschijnlijk is ze wel de bekendste. Dat komt doordat de Seine door Parijs stroomt. Andere grote steden aan de Seine zijn Troyes, Fontainebleau, Rouen en Le Havre. De oevers van de Seine in Parijs staan sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst.

Welke rivier stroomt door Sint Petersburg?

De rivier is 74 km lang en variërend van 200 tot 1200 meter breed. Zij stroomt van het Ladogameer naar de Oostzee (Finse Golf). De Neva is onderdeel van de Wolga-Baltische waterweg tussen de Oostzee, de Witte Zee en de Kaspische Zee. Aan de monding van de Neva ligt de stad Sint-Petersburg.

Is Amazon een rivier?

De Amazone is een grote rivier in Zuid-Amerika. Naargelang de bepaling van de bron (men is het hier nog niet over eens: zie verder) is ze de langste of de op de Nijl na langste rivier van de wereld. De Amazone stroomt door het Amazoneregenwoud.

Wat voor soort rivier is de Lena?

De Lenadelta is met een oppervlakte van 45.000 km² de op drie na grootste rivierdelta ter wereld. De Lena is de grootste rivier ter wereld die volledig in het gebied met permafrost ligt….Lena (rivier)

Lena
Debiet 17.000 m³/s
Stroomgebied 2.500.000 km²
Bron Ten westen van het Baikalmeer 53° 56′ NB, 108° 5′ OL

Hoeveel rivieren zijn er in Frankrijk?

De Fransen hebben twee soorten rivieren: une fleuve die uitmondt in de zee, en une rivière dat niet doet.

Welk land heeft de meeste rivieren?

Nijl – 6.650 Kilometer De nummer één en daarmee de langste rivier ter wereld is de Nijl, die stroomt door Egypte, (Zuid-)Soedan, Oeganda en Ethiopië. Voor die landen is de Nijl van groot belang. Zo heeft de Nijl een aandeel in energievoorziening (in Oeganda) en vruchtbaarheid (in Egypte).

Waar eindigd de Seine?

Seine
Bron Plateau van Langres
Monding Het Kanaal
Stroomt door Frankrijk
Bron van de Seine

Waar begint de rivier de Seine?

Source-Seine
Seine/Bronnen
Op het plateau van Langres ontspringen verschillende Franse rivieren: de Marne, de Aube, de Maas… De Seine ontspringt in het gebied van de gemeente Source-Seine, op een hoogte van 446 meter. Gelegen in de Côte-d’Or, op ongeveer veertig kilometer ten noord-westen van Dijon, in Bourgogne.

Welke rivier stroomt er door Sint-Petersburg 4 letters?

De stad is gelegen in een deltagebied aan de monding van de rivier de Neva in de Nevabaai, het oostelijkste deel van de Finse Golf. Het inwonertal in 2018 is 5.351.935. Sint-Petersburg is de meeste noordelijke stad ter wereld met meer dan 1 miljoen inwoners.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven