Waar valt motorfiets onder?

Waar valt motorfiets onder?

Ook een fiets met elektrische trapondersteuning valt onder de categorie ‘motorrijtuig’ volgens de WAM, maar hiervoor geldt geen verplichte verzekering. Een volledig elektrische fiets wordt ook gezien als motorvoertuig en daarvoor is een een WAM-verzekering én het dragen van een helm verplicht.

Wie is de uitvinder van de motorfiets?

E. J. Pennington
Giuseppe Murnigotti
Motorfiets/Uitvinders

Waar valt Honda onder?

Honda Motor Co. Honda Giken Kogyo Kabushiki (Honda Research Institute Co. Ltd) (in katakana: ホンダ; in kanji: 本田) is een Japanse fabrikant van auto’s, motorfietsen, en bromfietsen.

Waarom is de motor uitgevonden?

Omdat er nog geen tegenstanders waren, nam de motorrijder het op tegen ruiters te paard. De eerste benzine motor kwam in 1894 op de markt en is uitgevonden door de Duitse broers Hildenbrand. Al snel werd de motorfiets niet alleen als vervoermiddel maar ook in races gebruikt.

Is een fiets een motorvoertuig?

Er zit een verschil tussen motorvoertuigen en motorrijtuigen. Onder de motorrijtuigen vallen álle motorvoertuigen en daarnaast ook de bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen. Fietsen met trapondersteuning en alle voertuigen die via een rails worden voortbewogen, zijn geen motorvoertuigen én geen motorrijtuigen.

Wat is de lichtste motor?

Het eerste wat opvalt wanneer je met de Tracer op pad gaat is hoe licht de motor aanvoelt. Met maar 196 kilo rijklaar gewicht mag de Tracer zich met recht de lichtste motor uit zijn klasse noemen.

Hoe ziet een motorfiets in elkaar?

Er zijn in principe vier verschillende typen motoren die in motorfietsen worden toegepast: de tweetaktmotor, de viertaktmotor, de wankelmotor en de dieselmotor. Bij een viertaktmotor gaat het om vier stappen: de inlaatslag, de compressieslag, de arbeidsslag en de uitlaatslag.

Is een motorfiets een fiets?

Voertuigen met twee wielen die lijken op fietsen maar die groter en zwaarder zijn, met motoren die laag in een frame zijn gezet; meestal met plaats voor één of twee berijders.

Wat betekent Honda?

De Honda Civic is een automodel van automobielfabrikant Honda. Honda is de naam van de japanse fabrikant. Civic is een woord afgeleid van `t engelse woord civic, namelijk ‘burger’. Betekenis van Honda Civic toevoegen.

Waar staat CBR voor bij Honda?

Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Complement-bindingsreactie. Honda CBR, een motorfietsmodel van Honda.

Wat was de eerste motor?

Naamgeving. Michaux-Perraux Stoomvelocipede uit 1869, waarschijnlijk de eerste motorfiets. Mijlpaal: De Hildebrand & Wolfmüller was in 1894 de eerste motorfiets die in serie geproduceerd werd.

Wat zit er allemaal op een motor?

Voorbeelden

Verbrandingsmotor naar brandstof: benzinemotor · dieselmotor · petroleummotor · ruwoliemotor
Luchtvaart: ionenmotor · straalmotor · raketmotor · ramjet · reactiemotor · scramjet · vliegtuigmotor
Toepassing: buitenboordmotor · hulpmotor · inbouwmotor · startmotor

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven