Waar vind ik mijn pensioendossier?

Waar vind ik mijn pensioendossier?

Uw online pensioendossier mypension.be is het online pensioenportaal voor alle gepersonaliseerde informatie over wettelijke en aanvullende pensioenen. Uw pensioendossier evolueert samen met u vanaf uw eerste stappen op de arbeidsmarkt tot aan uw pensioen.

Hoe pensioendienst contacteren?

Op het gratis telefoonnummer 1765 (‘De Pensioenlijn’) kunt u terecht met al uw vragen over het wettelijke pensioen, ongeacht het stelsel waarin u hebt gewerkt (werknemer, zelfstandige of ambtenaar). Via 1765 wordt u in contact gebracht met de juiste pensioeninstelling.

Hoe aanmelden op My pension?

Surf naar www.mypension.be en klik op ‘Aanmelden’. Uw eID-kaart (waarvoor u een kaartlezer nodig hebt) en uw pincode. U bent de pin- en/of puk-code van uw eID vergeten? Bij uw gemeente kunt u een nieuwe pin- en/of puk-code aanvragen.

Hoe kan je weten wanneer je met pensioen gaat?

Wilt u gewoon weten wanneer u met pensioen kunt gaan? Bekijk op mypension.be meteen: uw vroegst mogelijke pensioendatum; de datum waarop u de wettelijke pensioenleeftijd bereikt.

Hoeveel pensioen per maand is normaal?

Gemiddelde netto pensioen per maand In Nederland? Gemiddeld krijgt een gepensioneerd persoon €2845 netto per maand aan pensioen. Dit bedrag is een optelsom van alle mogelijke inkomstenbronnen (o.a. AOW, je werknemerspensioen en eventuele spaarrekeningen of lijfrentes).

Hoeveel vakantiegeld pensioen 2021?

De totale som (beperkt vakantiegeld + verhoging) mag nooit meer bedragen dan het volledig vakantiegeld. Het rustpensioen als werknemer aan gezinsbedrag bedraagt 545,48 EUR in mei 2021. We beperken het vakantiegeld tot 545,48 EUR.

Waar kan ik informatie krijgen over pensioen?

in de pensioenpunten; door naar het speciale nummer Pensioenen 1765 (gratis) te bellen. Vanuit het buitenland: +32 78 15 17 65 (betalend); door het vanuit de rubriek ‘formulieren’ van de FPD-website te downloaden.

Hoeveel is het netto pensioen?

Op het brutobedrag van uw pensioen moeten we een aantal inhoudingen doen, maar het kan ook aangepast worden aan de levensduurte. Het bedrag dat overblijft na deze mogelijke inhoudingen en aanpassingen, is het nettobedrag dat u krijgt.

Kan ik via Itsme toegang krijgen tot Mypension?

Inloggen op overheidstoepassingen zoals MyPension en Tax-on-web is voortaan mogelijk met behulp de Itsme. Daarmee is itsme, net als de elektronische identiteitskaart, een van de digitale sleutels om toegang te krijgen tot online overheidstoepassingen.

Kan niet inloggen bij My pension?

Soms ligt dit probleem bij de browser. Probeer even in te loggen met een andere browser of installeer de laatste nieuwe versie van de browser waarmee u initieel probeerde in te loggen. Als bovenstaande oplossingen niet werken, contacteer dan eerst uw ICT-dienst.

Hoeveel jaar moet je gewerkt hebben voor pensioen?

Een volledige loopbaan – goed voor een volledig rustpensioen – bedraagt volgens de wet 45 jaar. Maar u kunt met “vervroegd pensioen” vanaf 63 als u een loopbaan heeft van 42 jaar. Wie 43 jaar gewerkt heeft, mag op 61 met pensioen en voor wie 44 jaar gewerkt heeft, is 60 jaar de minimumleeftijd.

Kan ik op pensioen na 42 jaar werken?

Vervroegd pensioen vanaf 42 jaar werk Als je 60 bent en 42 jaar hebt gewerkt, zou je in de toekomst met vervroegd pensioen kunnen. Nu is dat vanaf 60 na 44 dienstjaren, vanaf 61 na 43 dienstjaren of vanaf 63 na 42 dienstjaren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven