Waar vind ik mijn uittreksel strafregister?

Waar vind ik mijn uittreksel strafregister?

Het uittreksel uit het strafregister vervangt het vroegere ‘getuigschrift van goed zedelijk gedrag’. Meer informatie over het strafregister, het uittreksel, de uitwissing van een strafvermelding en het eerherstel vindt u op de website van de FOD Justitie.

Welk uittreksel strafregister voor politie?

Artikel 595 (algemeen model) is het standaardgetuigschrift dat u kunt aanvragen voor allerlei doeleinden.

Wat is uittreksel strafregister model 2?

voor activiteiten met kinderen en jongeren: psycho-medisch-sociale begeleiding, kinderbescherming, hulpverlening, animatie of begeleiding van minderjarigen (het oude ‘model 2’).

Welk model strafregister?

Drie modellen van uittreksels Afhankelijk van de reden, wordt een verschillend model van uittreksel afgeleverd. Model 595: basismodel dat wordt afgeleverd als er geen model 596-1 of 596-2 is (art. 595 Wetboek van strafvordering ); Model 596-1: model bestemd voor het uitoefenen van een gereglementeerde activiteit.

Waar kan ik opvragen of ik een strafblad hebt?

Om uw strafblad in te zien, moet u een verzoek indienen bij de Justitiële Informatiedienst. Dit kan schriftelijk of per e-mail. Bij dit verzoek moet u uw naam, adres en telefoonnummer vermelden. Ook moet u een kopie van een geldig identiteitsbewijs meesturen.

Kan je iemand zijn strafblad opvragen?

In Nederland worden vonnissen in het openbaar uitgesproken in de rechtbank, dus iedereen kan er daar kennis van nemen. Maar de afschriften worden niet aan iedereen verstrekt, in verband met de privacy. Ook is niet op te vragen of iemand een strafblad heeft.

Hoe lang duurt uittreksel strafregister?

Het uittreksel uit het strafregister model 1 krijg je onmiddellijk in je mailbox. Het uittreksel uit het strafregister model 2 krijg je na 3 werkdagen in je mailbox. Je kunt een uittreksel uit het strafregister online enkel voor jezelf aanvragen.

Wat is strafregister model 1?

Uittreksel uit het strafregister (model 1, model 2 en model voor gereglementeerde activiteit) Een uittreksel uit het strafregister (vroeger “ bewijs van goed gedrag en zeden “) is een officieel document dat een opsomming geeft van je persoonsgegevens en eventuele veroordelingen.

Kan ik mijn strafregister inkijken?

U kunt uw strafblad opvragen bij de Justitiële Informatiedienst. Vraag om uw ‘uittreksel justitiële documentatie’. Dit is de officiële naam van het strafblad.

Wat is uittreksel strafregister model 1?

Een uittreksel uit het strafregister (het vroegere attest van goed gedrag en zeden), is een officieel document dat een opsomming geeft van je persoonsgegevens en je eventuele veroordelingen. Er zijn 3 modellen: Model 1 (art. 595 van het Wetboek van Strafvordering)

Welk model is goed gedrag en zeden?

Model 596.2 Dit uittreksel moet dienen voor het uitoefenen van een activiteit die wel onder opvoeding, psychomedische-sociale begeleiding, hulpverlening aan de jeugd, kinderbescherming, animatie of begeleiding van minderjarigen valt.

Het uittreksel uit het strafregister is een opsomming van je persoonsgegevens en eventuele veroordelingen. Dit document kan je aanvragen in het commissariaat van je woonplaats maar ook in het Administratief Centrum (Dienst Bevolking) of in een dienstencentrum in je buurt.

Welk model strafregister voor politie?

Wie mag uittreksel strafregister vragen?

Openbare besturen, particulieren en privé-instellingen kunnen u verzoeken een uittreksel uit het strafregister voor te leggen wanneer u een activiteit uitoefent waarvan de toegangs- of uitoefeningsvoorwaarden niet gereglementeerd zijn.

Hoe lang blijft iets op je strafblad staan?

Bij overtredingen blijven de gegevens 5 jaar bewaard (als er een taakstraf of vrijheidsstrafvoor is opgelegd blijven ze 10 jaar bewaard). Voor misdrijven blijft het 20 jaar; of 30 jaar bewaard (als de maximale straf van het strafbare feit 6 jaar of meer is) en.

Heb ik een strafblad Digid?

Ja, je kunt je strafblad bekijken. Om je strafblad te bekijken, moet je een schriftelijk verzoek indienen bij de Justitiële Informatiedienst. Vermeld in dit verzoek jouw naam, adres en telefoonnummer en stuur een kopie van een geldig identiteitsbewijs mee.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven