Waar vind je gratis ebooks?

Waar vind je gratis ebooks?

11 plekken waar je online gratis e-boeken kan downloaden

 1. Google eBookstore. Bovenaan de pagina zie je ‘gratis boeken’ staan.
 2. Project Gutenberg.
 3. Open Library.
 4. Internet Archive.
 5. BookBoon.
 6. ManyBooks.net.
 7. Free eBooks.
 8. LibriVox.

Hoe kom ik aan e boeken?

Die kun je kopen in Nederlandse webwinkels, of via de winkel die aan de e-reader is gekoppeld….Er zijn diverse boekenwinkels op internet waar je digitale boeken kunt kopen, zoals:

 1. Ako.nl.
 2. Blz.nl.
 3. Boeken.com.
 4. Boekenwereld.com.
 5. Bookspot.nl.
 6. Bol.com.
 7. Bruna.nl.
 8. Ebook.nl.

Waar kan ik ePub downloaden?

De Google Play Store heeft naast apps, muziek en films ook een sectie met ebooks. Deze digitale bibliotheek bevat duizenden mooie boeken die je kunt downloaden voor je e-reader of tablet. Boeken in de Google Play Store hebben het formaat epub of pdf: uitgevers kunnen zelf kiezen welk formaat ze willen gebruiken.

Kun je ebooks uitwisselen?

Het doorsturen van e-books is illegaal, maar gebeurt regelmatig. In 2014 hadden Nederlanders gemiddeld 117 e-books op hun e-reader staan. Voor maar 10 procent daarvan hadden ze betaald.

Wat kost een ebook reader?

Wat kost een goede e-reader? De prijs van een e-boeklezer ligt tussen 80 en 900 euro. Voor één van de beste e-readers moet je rekening houden met een prijs vanaf 200 euro. Uiteraard is de kostprijs afhankelijk van je leestijd en het comfort dat je wenst tijdens het lezen.

Is de online bibliotheek gratis?

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online vestiging van je eigen vertrouwde bieb.

Wat heb je nodig voor eBook?

Veruit de meeste ebooks kunt u lezen op pc en laptop als u Adobe Digital Editions installeert. Op uw iPhone of iPad zorgt de app iBooks ervoor dat u ebooks kunt lezen. Voor Android zijn vele apps beschikbaar waarmee ook het lezen van ebooks op Android tablet of smartphone mogelijk wordt.

Hoe eBook op Pocketbook zetten?

 1. Sluit je e-reader via een usb kabel aan op je pc of laptop.
 2. Je krijgt de vraag of je wilt opladen of koppelen met de pc. Kies voor PC-Koppeling.
 3. Open Verkenner (Windows) of Finder (Mac) op je computer.
 4. Sleep je e-books naar je e-reader.
 5. Koppel je e-reader los en ga lekker lezen.

Hoe kan ik een ePub bestand maken?

Klik op het kleine pijltje rechts naast de knop ‘naar apparaat sturen’. Zet de cursor op ‘stuur specifiek formaat naar’ en kies ‘hoofdgeheugen’. Je krijgt nu een menu te zien waarin je kunt kiezen welk formaat bestand je wilt overzetten. Kies hier voor ‘epub’ en klik daarna op ‘OK’.

Kan ePub niet downloaden?

Je vindt het bestand in de Downloads-map in de Finder (Mac) of Verkenner (Windows). Of op het bureaublad, wanneer dit ingesteld is als download-locatie. Het gaat om een PDF en/of EPUB bestand. Klik niet meerdere keren op de link als het niet lijkt te lukken (zie het laatste punt op deze pagina).

Kun je een gekocht ebook delen?

Het klinkt raar, maar wie e-books koopt, heeft minder rechten dan met papieren boeken. Zo mag je een uitgelezen e-book officieel niet doorgeven aan een ander. Bijvoorbeeld per mail, via de cloud of op een geheugenstickje. Zelfs niet als je het origineel van je eigen e-reader verwijdert.

Kan je een ebook cadeau geven?

Een ebook of luisterboek cadeau doen werkt anders dan bij een fysiek boek. U kunt een Boekenbon-cadeaukaart cadeau doen. De ontvanger kan dan zelf het gewenste ebook of luisterboek bestellen. Dit betekent dat u het ebook na aankoop direct kunt downloaden en kunt geven als cadeau.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven