Waar vloerverwarming verdeler plaatsen?

Waar vloerverwarming verdeler plaatsen?

Meestal wordt de verdeler geplaatst in of onder:

  1. De meterkast, als er voldoende ruimte is en je geen stadsverwarming hebt;
  2. De trap;
  3. De bijkeuken;
  4. Cv-ketel / technische ruimte als het buizensysteem van de vloerverwarming niet te ver weg ligt.

Waar zit de verdeler?

De verdeler is het hart van het vloerverwarmingssysteem en regelt de doorstroom van het water dat door de vloerverwarmingsbuizen circuleert. Deze verdeler kan worden aangesloten op zowel bestaande als nieuwe verwarmingsinstallaties.

Hoe werkt een verdeler van vloerverwarming?

Een open vloerverwarming verdeler kan op 2 tot 12 groepen worden aangesloten. De verdeler bevat een ingebouwde pomp die het water in de vloerverwarmingsbuizen circuleert. Deze pomp laat het warme water doorstromen naar een verdeelkoker waarna het water gelijkmatig over de vloerverwarmingsbuizen wordt verdeeld.

Hoe zet je de vloerverwarming aan?

Hoe de vloerverwarming instellen?

  1. Zet de thermostaat hoog, bijvoorbeeld op 30°C, zodat de ketel voorlopig blijft branden.
  2. Draai de thermostatische regelknop van de vloerverwarming een stuk open, bijvoorbeeld naar 20°C, maar niet hoger dan de maximale temperatuur van 50°C.
  3. Geef het systeem nu even de tijd om op te warmen.

Welke buis voor vloerverwarming?

De meest toegepaste buis bij vloerverwarming heeft een diameter van 16mm. Dit is voldoende voor hoofdverwarming, mits u bij het leggen van de vloerverwarming rekening houdt met de hartafstand.

Welke vloerverwarming verdeler heb ik nodig?

Welke verdeler je kiest voor een vloerverwarming is afhankelijk van de warmtebron. Een cv-ketel realiseert normaliter een hoge temperatuur. De aanvoertemperatuur is dan zo’n 80 oC en dat is te hoog voor de vloer. De watertemperatuur in de vloer mag vanwege de constructie namelijk niet hoger worden dan 50 oC.

Welke verdeler bij warmtepomp?

Een gesloten verdeler heeft daarentegen geen pomp en gebruik je daarom bij een warmtepomp. Bij een warmtepomp heb je namelijk in alle ruimtes lage temperatuur afgiftesystemen nodig en bovendien levert deze duurzame cv-ketel een continue temperatuur van 35-45 graden. Bijmengen is daardoor niet noodzakelijk.

Wat is een cv verdeler?

Bij cv-systemen die met flexibele leidingen zijn aangesloten is het mogelijk om met een verdeler te werken. Dit houdt in dat iedere radiator zijn eigen aanvoer/retour leiding krijgt. Cv-verdelers zijn verkrijgbaar van 2 tot 11 groepen.

Hoe werkt een cv ketel met vloerverwarming?

De cv ketel warmt het water op tot een gewenste temperatuur. De pomp van de vloerverwarming pompt het water rond. De verdeler (van de vloerverwarming) zorgt ervoor dat het water gelijkmatig wordt verdeeld. Het warme (of koude water in de zomer) gaat door de buizen die in de vloer zijn ingefreest.

Hoe zet ik vloerverwarming uit?

De oplossing is vrij eenvoudig: installeer een pompschakelaar. Zo’n schakelaar schakelt de pomp van je vloerverwarming om de 24 uur even in, zodat ze niet kan vastzitten. Zo spaar je energie uit zonder je installatie te beschadigen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven