Waar werden de V2 gemaakt?

Waar werden de V2 gemaakt?

De raketten werden grotendeels gefabriceerd door dwangarbeiders in de Duitse ondergrondse fabriek Mittelbau-Dora bij Nordhausen waar ook de V1 en de Wasserfall zijn gefabriceerd.

Wat zijn V1 en V2 bommen?

Het Duitse leger investeerde al van vroeg tijdens de oorlog sterk in nieuwe technologieën. Zo bouwde men sinds 1942 in een gigantisch laboratorium aan de rivier de Peene de Duitse vergeldingswapens (Vergeltungswaffe), de V1 en V2 bommen, bij ons beter bekend onder de naam “vliegende bommen”.

Waar werden de V1 gemaakt?

In totaal zijn er meer dan 30.000 V1’s geproduceerd. Ze werden eerst vooral vanuit Noord-Frankrijk afgeschoten en later in de oorlog vanuit Nederland. Londen en Antwerpen werden er zwaar door getroffen. In Duitsland had de V1 ook de naam Kirschkern of Maikäfer.

Wat heeft Wernher von Braun uitgevonden?

Von Braun kreeg toen zijn grote kans en zijn team lanceerde op 31 januari 1958 met succes de Explorer 1, de eerste in het Westen gelanceerde satelliet. Deze gebeurtenis stond aan de wieg van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma.

Wat is een V bom?

V-wapens (afkorting van de Duitse naam Vergeltungswaffen) is de door de Duitse propagandaminister Joseph Goebbels geïntroduceerde naam voor een aantal wapens dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers in gebruik werd genomen in een poging om het Duitse overwicht in de oorlog te herstellen.

Welk type motor werd gebruikt in de V1?

Een V1 woog 2150 kilogram en had een springkop van 830 kilogram. De motor van de V1 liep op gewone kerosine. Het toestel was uitgerust met een explosieve lading in de neus en vloog door middel van zijn primitieve straalmotor en een simpel geleidingssysteem op eigen kracht naar zijn doel.

Wie is de bedenker van NASA?

President Dwight D. Eisenhower zag in dat er een nationaal ruimtevaartagentschap nodig was om zulke blunders te voorkomen en vormde daarom op 1 oktober 1958 de NACA om tot NASA.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven