Waar wordt HDPE voor gebruikt?

Waar wordt HDPE voor gebruikt?

Waar wordt HDPE voor gebruikt? HDPE kunststof is een stug, sterk en ondoorzichtig waterafstotend plasticsoort die je vooral terugziet als container voor bijvoorbeeld frisdranken en shampoo. Het plasticsoort wordt daarnaast gebruikt in producten die lang mee moeten gaan. Zoals speelgoed of onderdelen van een auto.

Wat wordt gemaakt van polyethyleen?

Uit PE kan je HDPE en LDPE maken. HDPE (hoge-dichtheid polyethyleen, ook afgekort als PE-HD) is een ondoorzichtig, dik materiaal en zit veel in speelgoed, shampooflessen, emmers en bijvoorbeeld flessen die vruchtensap bevatten. LDPE (lage-dichtheid polyethyleen, ook afgekort als PE-LD) is het broertje van HDPE.

Hoelang bestaat kunststof?

Kunststof bestaat relatief kort. In 1850 werd in Amerika een van de eerste kunststoffen uitgevonden: celluloid. Daarmee werden vooral biljartballen gemaakt en dat betekende een belangrijke stap voorwaarts. Tot dat moment werden biljartballen voornamelijk gemaakt van de ivoren slagtanden van olifanten.

Hoe wordt een kunststof gemaakt?

Kunststoffen worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals cellulose, kool, aardgas, zout en ruwe olie via een polymerisatie- of polycondensatieproces.

Wat houdt PVC in?

Polyvinylchloride is een synthetische stof die ontstaat wanneer vinylchloride (ook chlooretheen genoemd) gepolymeriseerd wordt. Dat betekent dat de kleine koolwaterstoffen in vinylchloride worden samengevoegd tot een lange keten.

Wat is polyethyleenfolie?

PE folie is een veelzijdig te gebruiken folie, die vooral in de bouwwereld zijn nut bewezen heeft. Toepasbaar in de constructie en verpakking biedt PE folie volledige bescherming tegen vocht. Ondanks de minimale dikte van de PE folie is deze bijzonder sterk.

Hoe wordt plastic granulaat gemaakt?

Het granulaat wordt, bij kunststoffen, door verwarming gesmolten en onder grote druk in de gewenste vorm gespoten of geperst. Kunststofgranulaat kan uit verschillende grondstoffen bestaan; al naar samenstelling hebben die hun eigen namen en afkortingen.

Hoe wordt plastic uit aardolie gemaakt?

Plastic wordt voornamelijk gemaakt van ruwe aardolie. Deze aardolie wordt allereerst uit de grond gepompt. Ruwe aardolie is een mix van diverse verbindingen van verschillende omvang en eigenschappen. In een olieraffinaderij zuiveren ze het aardoliemengsel door destillatie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven