Waar wordt in Nederland het meeste bier gedronken?

Waar wordt in Nederland het meeste bier gedronken?

Overmatig drankgebruik concentreert zich volgens het onderzoek vooral in ‘rijke’ (kust)gemeentes zoals Bergen, Bloemendaal, Laren (NH) en Noordwijk. Van de twaalf Nederlandse provincies is Noord-Holland de koploper.

Waar wordt het meest gedronken?

De Moldaviërs staan op de eerste plaats met maar liefst 17,4 liter per jaar. Een Britse site gebruikte de gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO om de lijst samen te stellen. In de top drie vinden we naast Moldavië ook Wit-Rusland en Litouwen terug.

Welk land drinkt het meeste bier per inwoner?

Bier populair in Europa Bierland bij uitstek is Tsjechië. Hier wordt jaarlijks 157 liter per inwoner gedronken. Wereldwijd staat de Nederlander op een veertiende plaats. In landen als Ierland, Duitsland, Luxemburg en België ligt de gemiddelde bierconsumptie per inwoner nog fors hoger dan in Nederland.

Wat is het meest gedronken bier in Brabant?

In Noord-Brabant is Bavaria de grootste, al scheelt het niet veel met Jupiler. Hertog Jan wordt verspreid over het hele land geschonken: in 29 gemeenten is dat merk het populairst, maar de Limburgse brouwerij heeft verder niet echt binding met een specifieke regio.

Waar wordt het meeste Hertog Jan gedronken?

Limburg en Noord-Brabant zijn de provinciën waar zich de meeste gemeentes bevinden met een ander favoriet bier. Zo worden Brand, Lindeboom, Gulpener, Hertog Jan, Alfa en Heineken het meest geschonken in verschillende Limburgse gemeentes.

Waar wordt Bavaria gedronken?

Bavaria. Het bier van Bavaria wordt sinds jaar en dag al gebrouwen in het Brabantse Lieshout. Met name in de provincie Noord-Brabant is het bier van Bavaria in de karakteristieke blauwe kratjes erg populair.

Waar wordt het meest gedronken in Europa?

Het is niet zo dat in België het meest alcohol gebruikt wordt. Helemaal bovenaan de lijst prijken landen als Tsjechië, Duitsland, Luxemburg en de Baltische staten. België staat op een twaalfde plaats. De cijfers zijn van 2016 en tonen wat een gemiddelde persoon per jaar drinkt.

Welke Europeanen drinken het meeste bier?

Hoeveel bier drinkt de gemiddelde Duitser?

Uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Nielsen blijkt dat er vorig jaar gemiddeld 77 liter bier per Duitser is gedronken, 3 liter meer dan het jaar daarvoor. Daarnaast is de omzet gestegen tot 8 miljard euro, een stijging van 7 procent.

Welk bier wordt het meest gedronken in Limburg?

Brand is in Limburg nog altijd onbetwist het meest geschonken biermerk. Het wordt het meest verkocht in de horeca. Landelijk is dat Heineken. Heineken moet in Limburg, Brabant en Overrijssel zijn eerste plek afstaan aan respectievelijk Brand, Bavaria en Grolsch.

Welk bier wordt het meest gedronken in Belgie?

Reeds decennialang is Jupiler het populairste en meest verkochte bier in België. Een Belgische pils van hoge kwaliteit die begrijpt wat consumenten beweegt, weet wat hen aanspreekt en ze steeds opnieuw verrast met opvallende activaties op festivals, op café of in de supermarkt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven