Waar zijn de Balearen?

Waar zijn de Balearen?

De Balearen is een groep eilanden in de Middellandse Zee, ten oosten van Spanje. Tot de eilandengroep behoren de vier grote eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera.

Waar ligt Mallorca en Ibiza?

Mallorca ligt in de Middellandse Zee en is onderdeel van de eilandengroep de Balearen. Ook Ibiza, Menorca en Formentera horen bij deze eilandengroep. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Ibiza ligt links-onder ten opzichte van Mallorca en Menorca ligt juist rechtsboven ten opzichte van Mallorca.

Waar staat Mallorca om bekend?

Mallorca staat net als Ibiza bekend om zijn bruisende nachtleven en de mooie stranden. Op het eiland vindt men vele uitgaansgelegenheden, winkelstraten en terrasjes. De kustlijn bestaat uit ongeveer 80 zandstranden afgewisseld met rotsformaties.

Hoe is het eiland Mallorca ontstaan?

De Balearen en dus ook Mallorca zijn ongeveer acht miljoen jaar geleden ontstaan doordat deze boven de zeespiegel werden omhooggestuwd. De oppervlakte bedraagt 3640 km² en er wonen circa 850.000 mensen. De hoogste berg van Mallorca, de Puig Mayor, is 1445 meter hoog en ligt in het Tramuntana-gebergte.

Hoeveel eilanden heeft de Balearen?

De Balearen omvatten vier hoofdeilanden met permanente bewoning: Majorca, Minorca, Ibiza (Catalaans: Eivissa) en Formentera. Andere kleinere eilanden zijn Cabrera, dat het Nationaal park Archipiélago de Cabrera huisvest, Espalmador, Aire en Dragonera.

Welke regio valt Ibiza onder?

Ibiza-stad (Catalaans: Eivissa) is een stad en gemeente op het eiland Ibiza in de Spaanse regio Balearen.

Wat is het verschil tussen Mallorca en Majorca?

Veel lezers en kijkers reageerden de afgelopen dagen op de naam die de NOS gebruikt voor het Spaanse eiland waar onlangs bosbranden woedden: Majorca. Die spelling is volgens velen fout, omdat men in Spanje Mallorca schrijft. In oktober 2012 is Majorca voorzien van een @.

Welk eiland ligt bij Ibiza?

De ligging van de Balearen Formentera, het kleinste bewoonde eiland, ligt recht onder Ibiza. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Menorca ligt ten oosten van Mallorca.

Is Mallorca toeristisch?

Mallorca is het grootste eiland van eilandengroep Balearen. Het is tevens het populairste vakantie-eiland van de regio. De ontwikkeling van het toerisme op Mallorca vond al relatief vroeg plaats. Mallorca behoort daardoor tot de eerste bestemmingen die onder de noemer massatoerisme geschaard konden worden.

Waarom is Mallorca populair bij Duitsers?

Omdat Mallorca niet meer op de lijst met risicogebieden staat, hoeven mensen die er zijn geweest bij terugkomst in Duitsland niet meer in thuisquarantaine. Dat maakt het eiland voor veel mensen een aantrekkelijke vakantielocatie. In hoofdstad Palma arriveerden gisteren maar liefst 60 vliegtuigen uit Duitsland.

Wie heeft Mallorca ontdekt?

Geschiedenis. Het eiland werd in 123 voor Chr. door de Romeinen veroverd, die er de stad Palma stichtten. Na hen verschenen achtereenvolgens de Vandalen (450 na Chr.), de Byzantijnen (534) en de Moren (902).

Wat is het grootste eiland van de Balearen?

Ibiza is het meest westelijk gelegen 80 km van Spanje vandaan. Formentera is het kleinste eiland van de Balearen en ligt direct onder Ibiza. Het grootste is Mallorca op een afstand van 200 km ten zuiden van Barcelona. Menorca ligt ten oosten van Mallorca.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven