Waarom achternaam partner?

Waarom achternaam partner?

We merken dat de meeste vrouwen toch vaak kiezen om de naam van de partner aan te nemen. De belangrijkste redenen zijn dat zij graag dezelfde naam willen dragen als de rest van het gezin (man en kinderen), zij die naam simpelweg mooier vinden en/of graag tradities in ere willen houden.

Welke achternaam krijg je als je gaat trouwen?

Door het trouwen op zich verandert er niets aan uw achternaam. Maar huwelijkspartners hebben het recht om na het sluiten van het huwelijk elkaar achternaam (geslachtsnaam) te voeren. Dit geldt ook voor geregistreerde partners. Ook mag men beide achternamen voeren in een volgorde die men wenst.

Waar staat achternaam op rijbewijs?

Je kunt zelf kiezen met welke achternaam je aangesproken wilt worden en hoe de gemeente je aanschrijft. Voor alle duidelijkheid: in officiële documenten, zoals bijvoorbeeld je reisdocument en/of rijbewijs, staat altijd alleen je geboorte-achternaam.

Hoe lang duurt naamswijziging na trouwen?

Dat doe je via een formulier ‘naamgebruik’, dat te vinden is op de website van de gemeente waarin jullie wonen. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Als je online een verzoek indient, duurt het vijf werkdagen. Dit geldt ook voor een schriftelijk verzoek.

Waarom moet je in ondertrouw?

Waarom moet je in ondertrouw gaan? In de periode tussen de ondertrouw en jullie bruiloft wordt namelijk bekeken of jullie aan de wettelijke eisen voldoen om in het huwelijk te kunnen treden. Denk hierbij aan jullie leeftijd, of jullie geen familie van elkaar zijn en of jullie niet al getrouwd zijn met een ander.

Kan de baby de achternaam van beide ouders krijgen?

De dubbele geslachtsnaam kan uit maximaal twee namen bestaan en zal geschreven worden zonder koppelteken, dus bijvoorbeeld Jansen De Boer. Zo krijgen ouders de keuze voor bijvoorbeeld: Jansen, De Boer, Jansen De Boer en De Boer Jansen.

Wat betekent geslachtsnaam na het huwelijk?

Nee, na het huwelijk verandert er niets aan uw officiële achternaam. De achternaam waarmee u bent geboren blijft u houden. Dat betekent dat in de huwelijksakte en ook in het trouwboekje de geslachtsnaam van uw beiden na het huwelijk dezelfde is als de geslachtsnaam voor het huwelijk.

Welke achternaam kies je?

U kunt voor uw eerste kind samen de achternaam van de moeder, de duomoeder of de vader kiezen. De gekozen achternaam geldt ook voor alle volgende kinderen.

Wat betekent G V in paspoort?

U kunt de naam van uw partner vermelden op uw paspoort, ID-kaart en rijbewijs als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. De naam van uw partner komt achter uw eigen naam te staan. p/v: partner van. w/v: weduwe/weduwnaar van.

Welke achternaam als eerst?

Eerst de achternaam van je partner, gevolgd door jouw eigen achternaam. Eerst jouw eigen achternaam, gevolgd door de naam van je partner. Je eigen achternaam behouden.

Hoe lang duurt aanvraag naamswijziging?

De procedure verloopt via een aantal vaste stappen. Houdt u rekening met een doorlooptijd van gemiddeld 9 maanden. Voor het indienen van een aanvraag voor naamswijziging dient u documenten mee te sturen. Welke documenten dat zijn, hangt af van het type aanvraag dat u doet.

Waar moet je naamswijziging doorgeven?

De ambtenaar van de burgerlijke stand voert de naamswijziging door in uw geboorteakte. Verder wordt uw naamswijziging automatisch doorgegeven aan bepaalde overheidsinstanties die zijn aangesloten op de Basisregistratie personen (BRP). Andere instanties moet u zelf informeren dat uw achternaam is gewijzigd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven