Waarom een Zomerdeken?

Waarom een Zomerdeken?

Paardendekens worden in de zomer meestal gebruikt om het paard te beschermen tegen insectenbeten, zoals vliegen en dazen. We hebben het dan over een vliegendeken. Ook beschermt een paardendeken het dier tegen verkleuring.

Waarom een staldeken?

De staldeken wordt gebruikt voor op stal. Deze dekens zijn ademend en licht. Wanneer het paard dagelijks op stal staat en je geen wintervacht wilt is het de noodzaak om deze deken te gebruiken.

Wat is een Zomerdeken?

Een zomerdeken is dunner dan een normale deken. Het heeft een speciale werking dat vocht opneemt en bacteriën afremt. Dit zal je nachtrust een stuk aangenamer maken! In tegenstelling tot een zomerdekbed, hoef je de deken niet uit een overtrek te halen.

Waarom winterdeken paard?

Geschoren paarden moeten in de herfst en winter altijd een deken op hebben omdat zij geen vacht hebben waarmee ze hun temperatuur kunnen regelen. Als de spieren van je paard gaan trillen, heeft hij het koud. Jij kunt hem helpen door een deken op te leggen of te zorgen dat hij kan schuilen tegen wind en regen.

Waarom dragen paarden dekens?

Redenen om een paard een deken om te doen: – Bescherming tegen de kou. – Bescherming tegen insectenbeten, bijvoorbeeld van vliegen en dazen. – Voorkomen dat een paard, na een rit te snel afkoelt (want dit kan voor blessures zorgen).

Waarom Regendeken paard?

Een ongeschoren paard heeft een thermoneutrale zone tussen de -5 en 15 graden Celsius. Dit betekent dat hij tussen deze temperaturen niet staat te rillen van de kou en ook niet zal gaan zweten. Een regendeken kun je dus om doen bij temperaturen tussen 10 en 15 graden.

Waarom Onderdeken paard?

Waarom een onderdeken? Met onderdekens kun je gemakkelijk de dikte van je dekens op- en afbouwen in het voor- of najaar. Ook bieden ze op erg koude dagen in de winter extra warmte aan je paard. Hierdoor slijt de waterdichte coating van deze dekens minder snel en gaan winter- en regendekens dus langer mee.

Wat is een Zomerdeken paard?

Een zomerdeken wordt veelal gebruik om een paard te beschermen tegen de zon en UV-straling. Een zomerdeken is ook uitermate geschikt tijdens het transport of om je paard schoon te houden. Een vliegendeken biedt je paard bescherming tegen vliegen.

Welke dekens heeft een paard nodig?

Tussen de 10 en 15 graden kan je een dunne deken gebruiken, tot zo’n 100 grams vulling of een regendeken ter bescherming van de nattigheid. Tussen de 0 en 10 graden is een dikkere deken raadzaam voor paarden die gereden worden. Vaak zijn dekens met 200 tot 300 grams vulling dan genoeg.

Waarom hebben paarden een deken om?

Functie zweetdeken Fleur: “Een zweetdeken neemt vocht van het paard op, zodat hij sneller opdroogt. Een paard kan nat zijn van het zweet na het rijden, of van het wassen. Een zweetdeken is dus echt bedoeld voor de periode waarin het paard opdroogt, niet om urenlang op te houden.”

Hebben paarden een deken nodig?

Een geschoren paard heeft in de winter een winterdeken nodig. Niet geschoren paarden hebben in de regel pas een deken nodig als de buitentemperatuur onder de -5 graden komt. Let wel goed op, want de gevoelstemperatuur kan door de wind (en regen) aanzienlijk lager zijn dan de daadwerkelijke temperatuur.

Waarom dragen paarden een jas?

– Bescherming tegen de kou. – Bescherming tegen insectenbeten, bijvoorbeeld van vliegen en dazen. – Bescherming tegen de regen. – Voorkomen dat een paard, na een rit te snel afkoelt (want dit kan voor blessures zorgen).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven