Waarom gebruik maken van uitzendkrachten?
Flexibiliteit is het grootste voordeel van een uitzendkracht. U huurt immers mensen in die precies die periode werken wanneer u ze écht nodig heeft. Nog een pré is dat u geen loon hoeft door te betalen als een uitzendkracht ziek wordt. Het uitzendbureau is immers de officiële werkgever.
Wie is de werkgever van een uitzendkracht?
Een uitzendkracht is over de periode dat hij werkt, werkzaam op grond van een arbeidsovereenkomst, die de uitzendkracht met het uitzendbureau sluit (art 7:690 BW). Het uitzendbureau is de werkgever, hoewel de uitzendkracht feitelijk werkzaam wordt voor een derde, namelijk de opdrachtgever die de uitzendkracht inleent.
Wat zijn de voordelen van werken met uitzendkrachten?
Wij hebben de nadelen van het werken met uitzendkrachten op een rij gezet: Hogere kosten voor uitzendkrachten. Het werken met uitzendkrachten is duurder je betaalt immers ook het uitzendbureau. Afhankelijk van het bureau, de functie, de arbeidsmarkt wordt een omrekeningsfactor overeengekomen, een factor die men vermenigvuldigd met het bruto
Hoe lang werkt u als uitzendkracht?
Uw rechten als uitzendkracht worden bepaald door de cao voor uitzendkrachten en hoe lang u voor een uitzendbureau werkt. Als u langer voor een uitzendbureau werkt, komt u in een volgende fase. Er zijn 2 belangrijke cao’s voor uitzendkrachten: de ABU- en de NBBU-cao. Voor de cao’s gelden de volgende fasen:
Welke rechten hebben u als uitzendkracht?
Rechten uitzendkracht. Uw rechten als uitzendkracht worden bepaald door de cao voor uitzendkrachten en hoe lang u voor een uitzendbureau werkt. Als u langer voor een uitzendbureau werkt, komt u in een volgende fase. Er zijn 2 belangrijke cao’s voor uitzendkrachten: de ABU- en de NBBU-cao. Voor de cao’s gelden de volgende fasen:
Wat is een uitzendbeding?
Fase A of fase 1 en 2. In uw contract kan een uitzendbeding staan. Dat betekent dat het uitzendbureau u automatisch ontslaat als u ziek wordt of uw werk stopt. U krijgt alleen loon over de gewerkte uren.