Waarom gebruiken we schuurpapier?

Waarom gebruiken we schuurpapier?

Het wordt gebruikt om te schuren, ofwel wat materiaal van oppervlakken af te nemen, met name om een gladder oppervlak te krijgen voor schilderwerk, lakwerk of oppervlakte-analyse, maar ook om een glad oppervlak op te ruwen voor verlijming of om wat materiaal op gecontroleerde wijze te verwijderen, bijvoorbeeld het …

Welke korrel tussen laklagen?

Korrel P180 (middel/fijn) voor het schuren van oude verflagen en tussen nieuwe verflagen in. Korrel P220 (fijn) voor het opschuren en van oude verflagen en tussen de lagen in. Korrel P240 (fijn) voor het opschuren en van oude verflagen en tussen de lagen in.

Hoe kan je goed schuren?

Schuur een ruw oppervlak eerst op met grof schuurpapier (korrel 80). Schuur daarna nogmaals met middelgrof schuurpapier (korrel 100). Wil je een grondverflaag licht opschuren? Dan is fijn schuurpapier (korrel 120 of 150) het meest geschikt.

Hoe moet je schuurpapier gebruiken?

Het kan zijn dat de grondlaag niet mooi glad is geworden. Schuur het dan nog eens lichtjes glad. Kies hiervoor een schuurpapier met een hoge korrel. Het lichtjes opschuren moet altijd gebeuren als je langer dan 24 uur wacht met het afschilderen van je kozijn.

Welk schuurpapier voor welke klus?

Welke korrel schuurpapier moet ik gebruiken?

Materiaal Grof schuren Fijn schuren
Licht schuren (geschilderd oppervlak) P180 P400
Roest verwijderen dmv schuren P 40 P120
Verf verwijderen P 40 P80
Herstellen van verf P120 P240

Hoe werkt watervast schuurpapier?

Waterproof schuurpapier is zo ontworpen dat het bestand is tegen water. Het is belangrijk dat je het schuurpapier voor het eerste gebruik ongeveer twee uur in water laat weken. Hierdoor kan het papier straks nog meer water absorberen. Daarnaast is het schuurpapier uitwringbaar, waardoor er nog een voordeel ontstaat.

Welke korrel deur schuren?

Fijn schuurpapier (korrel 240) is prima te gebruiken voor het schuren tussen verflagen. Middel schuurpapier (korrel 120) kun je gebruiken voor het goed opschuren van intacte verflagen. Hiermee schuur je het oppervlak even goed ruw, maar hoef je niet helemaal door te schuren.

Welke korrel schuren voor blanke lak?

Schuren van autolak Wil je alleen de autolak schuren waarbij de grondverf nog in perfecte staat blijft? Schuur dan de blanke lak en kleurlak weg met korrelgrootte P220. Deze korrel is speciaal geschikt voor het volledig opschuren van zowel de 2K blanke lak als basislak van de auto.

Hoe kun je het beste kozijnen schuren?

Voor het schuren van een goede verflaag en het schuren van de eerste laag grondverf gebruik je korrel 150 of 180. Wanneer je kozijnen echt in een hele slechte staat verkeren kun je het beste eerst de bladderende verflagen verwijderen met een verfkrabber en daarna grondig schuren met schuurpapier korrel 80-120.

Hoe kun je het beste hout schuren?

De acht stappen voor het schuren en schilderen van hout zijn als volgt:

 1. Reinigen en ontvetten van het hout.
 2. Wegschuren van de oude verflaag met een grove korrel.
 3. Hout schuren met een fijne korrel voor een vlakke ondergrond.
 4. (Kleine) beschadigingen op het hout opvullen of wegschuren.
 5. Ondergrond reinigen.
 6. Verven.

Welk schuurpapier voor tuinhuis?

Schuur het hout grondig op met schuurpapier korrel 150 of 180. Zo verzeker je de hechting van je nieuw schilderwerk. Je moet de nodige aandacht aan deze klus besteden, maar ook niet te veel. Gave verflagen hoeven niet volledig weggeschuurd worden.

Welke schuurpapier heb ik nodig?

De korrelgrootte

 • Oude verflagen of roest verwijderen: 60-80.
 • Schuren van nieuw hout: 80-120.
 • Opschuren van bestaande verflagen in redelijke staat: 120-150.
 • Opschuren van goede verflagen: 180-220.
 • Opschuren tussen nieuwe verflagen: 240.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven