Waarom geen plastic flesjes hergebruiken?

Waarom geen plastic flesjes hergebruiken?

Plastic flesjes die in de zon hebben gelegen of erg warm zijn geworden kun je beter niet meer gebruiken. Door de hitte vermenigvuldigen de bacteriën zich namelijk sneller, waardoor de hoeveelheid zo groot wordt dat je er wél ziek van kunt worden. Ook kunnen door hitte meer chemicaliën uit het plastic vrijkomen.

Hoe lang mag je een waterfles gebruiken?

Kortom, het is het beste om plastic flesjes niet te vaak en te lang te gebruiken. Hoe vaak en hoe lang is lastig te zeggen: het hangt er erg van af hoe jij met deze flesjes omgaat. Een paar richtlijnen: Maak flesjes goed schoon met een afwasmiddel.

Hoe slecht zijn plastic flesjes?

In plastic flesjes zitten chemische stoffen die mogelijk in het water terecht kunnen komen, bijvoorbeeld BPA. Onder normale omstandigheden gebeurt dit nauwelijks en gaat het om hele kleine hoeveelheden die niet schadelijk zijn.

Hoe lang gaat een plastic fles mee?

Als je flesje niet meer schoon te krijgen is, is het natuurlijk heel duidelijk dat het tijd is om een nieuwe variant aan te schaffen. Maar er zijn meer tekenen die erop wijzen dat je herbruikbare waterflesje zijn beste tijd gehad heeft. Een plastic fles gaat ongeveer een jaar mee.

Kan sterke drank in een plastic fles?

Het is licht oplosbaar in alcohol. Er zal dus na verloop van lange tijd iets van het plastic in de alcohol oplossen. Uit onderzoek is gebleken dat deze kleine hoeveelheid niet schadelijk is voor de menselijke gezondheid (Daarom wordt wijn soms ook in plastic flessen verkocht).

Is kraanwater goed voor je?

Water is hartstikke gezond. Er zitten geen calorieën in en het tast je tanden niet aan. In Nederland kun je het beste water uit de kraan drinken. Verder is er bronwater en mineraalwater te koop, met en zonder koolzuur.

Is pet breekbaar?

Plastic PET flessen zijn eigenlijk breekbaar. Om dat tegen te gaan worden er allerlei weekmakers aan het plastic toegevoegd die de fles veerkracht en elasticiteit geven. De meest bekende weekmaker is echter bisphenol A (BPA).

Hoe vaak waterfles vervangen?

Maar wanneer je de fles zonder twijfel moet vervangen, is volgens dokter Cedrina Calder als de fles een nare geur krijgt die niet meer te verwijderen valt. Wanneer het deksel of mondstuk aanslag heeft gekregen die je niet meer weg krijgt, mag je het flesje zonder pardon in de prullenbak gooien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven