Waarom heeft iedere afvoer een Syphon?

Waarom heeft iedere afvoer een Syphon?

Een sifon, ook wel zwanenhals of waterslot genoemd, dient als stankafsluiter om nare geuren te voorkomen, dit komt doordat er water wordt vastgehouden in de sifon waar de luchtjes niet doorheen kunnen komen. Een sifon is bevestigd tussen het aangesloten toestel en de riolering.

Welke sifon voor wastafel?

Welke sifon heb ik nodig?

  • De (plug)bekersifon word het meest gebruikt onder een wasbak of wastafel in de badkamer.
  • De buissifon kan op veel plekken geïnstalleerd worden.
  • Het waterslotloossifon is divers inzetbaar, maar met name goed te gebruiken voor aansluitingen in de keuken.

Wat is een Bekersifon?

Een bekersifon dankt zijn naam aan de manier hoe het sifon werkt. In de beker zit een buisje dat ervoor zorgt dat er een waterslot ontstaat dat voor een luchtdichte verbinding met de afvoer zorgt. Het water loopt via het buisje in de beker en de beker loopt over in het riool.

Hoe een sifon reinigen?

Draai in het bad of de fontein alle moeren los en haal de sifon uit elkaar. Haal er haren, resten zeep en andere boosdoeners uit. Reinig de sifon: vanbinnen met een (fles)borstel, vanbuiten met een zachte doek en mild reinigingsmiddel. Zet de sifon weer in elkaar en vergeet daarbij geen afdichting.

Hoe sifon ontluchten?

Oplossing: ontluchting plaatsen (grote buis tot boven het dak). Deze moet op het hoogste punt van het huis staan. – beluchting: wanneer er water door de buizen stroomt komt er een onderdruk achteraan, waardoor een lucht in de buizen gezogen wordt. Het effect is leeggetrokken sifons.

Hoe werkt een Binnenbeluchter?

Een beluchter opent bij onderdruk in de afvoer en sluit weer als die onderdruk is verdwenen: in de beluchter zit een soort klep die ervoor zorgt dat er lucht aangezogen wordt, de afvoerbuis in. Hierdoor kan vanuit het riool geen lucht het in huis komen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven