Inhoudsopgave
Waarom henna bij huwelijk?
In Islamitische landen wordt henna vaak gebruikt bij bruiden. Volgens hen houdt het de kwade geesten weg, waardoor de bruiloft meer kans van slagen zal hebben. De bruid- en bruidegom zullen meer geluk krijgen als ze trouwt met henna. Het is eigenlijk dus een soort van krachtbron voor het nieuwbakken huwelijkspaar.
Waarom henna op voeten?
Op de voetzolen zorgt henna voor een diepbruine kleur. Dat maakt het lastiger om te zien hoe ver je het eelt kunt verwijderen. Goed palperen is daarom belangrijk, zodat tijdens het eelt snijden geen wondjes ontstaan. Henna is een natuurlijke kleurstof uit de blaadjes van de Henna-plant.
Welke functie heeft henna in India?
Henna (mehendi in Hindi) is een rode kleurstof die al eeuwenlang wordt gebruikt om het lichaam te versieren en haren te kleuren. Het komt van het fijngemalen blad van de hennastruik (lawsonia inermis).
Kan henna kwaad?
Natuurlijke henna is dus volkomen veilig en zelfs goed voor de huid. MAAR, helaas zijn er ook henna producenten en personen die de gezondheid niet zo nauw nemen en chemische middelen toevoegen aan natuurlijke henna. Meestal is dit in de vorm van stoffen als PPD (paraphenylenediamine), benzine en thinner.
Wat draag je naar een Hennafeest?
Gewoon een nette broek/ leuke blouse/ jurkje/ rokje kan. Als het maar niet te casual is zoals een spijkerbroek..
Waar wordt Henna het meest gebruikt?
Henna is een rode kleurstof die wordt gebruikt voor het verven van nagels, handpalmen en haar. Deze vorm van lichaamsversiering komt vooral voor in Arabische, Afrikaanse, Turkse en Indische culturen, maar wordt ook elders toegepast.
Is Henna Marokkaans?
“ Oorspronkelijk komt Henna uit Noord-Afrika en India waar het duizenden jaren geleden werd gebruikt voor het kleuren van handen/voeten, maar ook nagels en haren. Tegenwoordig zetten bruidjes Henna ter versiering. Sommigen geven er een eigen betekenis aan zoals Geluk of ander bijgeloof.”