Waarom is alcohol in Zweden zo duur?

Waarom is alcohol in Zweden zo duur?

De prijzen voor alcohol in Zweden zijn vrij hoog. Dit komt ondermeer door de hoge belastingen op alchol. Een aantal Zweden proberen aan deze hoge prijzen te ontsnappen door zelf alcoholische dranken te stoken maar dit is eigenlijk illegaal.

Hoeveel alcohol mag je meenemen naar Zweden?

Europese richtlijn betreffende eigen gebruik 10 liter sterke drank (boven 22%) 20 liter likeurwijn, zoals sherry of port (tussen 15% en 22%) 90 liter wijn. 110 liter bier.

Wat kost wodka in Zweden?

Prijzen in de supermarkt in Zweden.

Melk (regelmatige), (1 liter) 1.10 EUR (0.89-1.50) 11 SEK (9.00-15)
Whisky 25 EUR 252 SEK
Rum 24 EUR 247 SEK
Wodka 22 EUR 219 SEK
Gin 23 EUR 237 SEK

Hoeveel kost alcohol in Zweden?

Een prima fles wijn is al te koop voor 8 á 9 euro, bier kost tussen de 1 á 4 euro per blikje/flesje, afhankelijk van het merk. Sterkere dranken als rum of wodka zijn in Zweden wel een stuk duurder dan in Nederland. De minimumleeftijd voor het kopen van alcohol in Systembolaget is 20 jaar.

Is wonen in Zweden duur?

De kosten van het dagelijks leven in Zweden zijn iets hoger dan in Nederland. Het grootste verschil zit hem in de levensmiddelen, daarvoor betaal je in Zweden aanzienlijk meer. Over het algemeen is leven in Zweden iets duurder dan in Nederland, maar in Zweden is het gemiddelde salaris ook iets hoger dan in Nederland.

Hoeveel tabak mag ik meenemen naar Zweden?

Tabaksproducten

Hogere maximumhoeveelheid Lagere maximumhoeveelheid
200 sigaretten of 100 cigarillo’s of 50 sigaren of 250 g tabak 40 sigaretten of 20 cigarillo’s of 10 sigaren of 50 g tabak

Hoeveel alcohol mag je meenemen vanuit Spanje?

110 liter bier. 90 liter wijn, waarvan maximaal 60 liter bubbeltjeswijn als champagne, prosecco of cava. 20 liter lichte likeur of likeurwijn zoals sherry en port (maximaal 22% alcohol) 10 liter sterke drank, zoals wodka, whisky en rum (meer dan 22% alcohol)

Is drank in Zweden duur?

Alcohol is in Zweden prijziger dan wij gewend zijn. Als je op een terrasje of in een restaurant een glas of fles alcohol bestelt, zul je merken dat de prijzen hoger liggen dan in Nederland. Alcohol met een alcoholpercentage hoger dan 3,5% mag niet overal verkocht worden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven