Waarom is bier slecht voor je?

Waarom is bier slecht voor je?

Bier drinken is lekker en gezellig, maar net als met veel zaken is té veel bier niet goed voor de mens. Overmatige bierconsumptie heeft schadelijke gevolgen. Alcohol remt de productie van het hormoon ADH. Dit hormoon zorgt er normaal gesproken voor dat het lichaam vocht vast houdt.

Kan je van bier aankomen?

Mensen denken vaak dat het drinken van alcoholische dranken, vooral bier, leidt tot gewichtstoename, met name rondom de buik. De wetenschappelijke kennis hierover is echter niet eenduidig. Alcoholische dranken bevatten zeker calorieën en bij een hoge inname is er ook een toename in lichaamsgewicht te zien.

Heeft bier voordelen?

Bier houdt je hart gezond Het drinken van wijn wordt vaak geassocieerd met een verminderde kans op hart- en vaatziekten. Uit recent onderzoek blijkt dat bier óók goed voor je hart is, gemiddelde bierdrinkers hebben 42 procent minder kans op hartziekten vergeleken met niet-drinkers.

Is speciaalbier gezond?

Overigens is het een mythe dat lichtere bieren je beter hydrateren. Alcohol onttrekt namelijk altijd vocht aan je lichaam – of er nou 4 of 6% van in zit. Kortom: in bier zitten veel calorieën, het maakt niet uit welke soort je drinkt. Als je liever een IPA of pilsner wegtikt, raden we je aan daarvoor te kiezen.

Hoe snel word je dik van bier?

Een glas bier is wat het aantal calorieën betreft dus geen dikmaker, maar juist een meevaller. Bovendien bestaat bier uit natuurlijke grondstoffen, want in bier zitten alleen water, graan, hop en gist. Laat maar doorkomen dus, dat rondje.

Hoe snel kom je aan van alcohol?

In 1 gram alcohol zitten 7 kilocalorieën. Dat is bijna net zo veel als in 1 gram vet (9 kcal) en meer dan in 1 gram suiker (4 kcal). Het teveel aan calorieën dat je binnenkrijgt wordt opgeslagen als vet. Daarnaast bevatten veel alcoholische drankjes of mixjes veel suiker, waardoor je nog meer calorieën binnen krijgt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven