Inhoudsopgave
Waarom mag je een Boeddha niet zelf kopen?
De opvatting dat je een Boeddha niet voor jezelf mag kopen is zeer waarschijnlijk ontstaan doordat er een verbod geldt op het uitvoeren van cultuur-historische voorwerpen in o.a. Thailand en Indonesië. Hier vallen ook Boedha beelden onder. Als je een boeddha beeld krijgt dan zou je de gever een donatie schuldig zijn.
Welke Boeddha brengt geluk?
De Lachende Boeddha (Maitreya) brengt geluk en blijheid; de Huilende Boeddha houdt het kwaad buiten de deur en neemt je zorgen en onzekerheden weg. Beelden van beide Boeddha’s worden vaak cadeau gedaan en zijn vaak in huis bij mensen te vinden. Volgens de Oosterse legenden brengen zij geluk en bieden zij bescherming.
Kan je een Boeddha voor jezelf kopen?
Hij staat voor liefde, geluk wijsheid, etc. Niet voor ongeluk! Veel mensen denken dat je het beeld moet krijgen, en dat zelf kopen ongeluk brengt (of zelfs ‘zeven jaar ongeluk’). Volgens anderen is het ingewikkelder: je eerste Boeddhabeeldje moet je krijgen, daarna mag je er zoveel kopen voor jezelf als je wilt.
Waar koop ik een Boeddha?
Spiru heeft een grote collectie boeddhabeelden te koop. In de Boeddha webshop vind je namelijk meditatiemeesters uit verschillende tradities. Zo kun je bijvoorbeeld een Chinese Mini Boeddha kopen, Happy Boeddha of Shaolin Monnik beeld.
Welke Boeddha geven?
Hoewel er verschillende boeddha beelden zijn, is er uiteindelijk maar eentje de originele! Het Boeddhisme begon met één man, namelijk Siddhartha Gautama. Hij leefde in de tijd voor Christus als koninklijk persoon in Noord-India en bezat alles wat een mens kon wensen.
Wat is de betekenis van een Boeddhabeeld?
Strikt genomen is een Boeddha iemand waarvan aanhangers van het boeddhisme geloven dat deze persoon op eigen kracht compleet en volledig verlicht is, en zijn of haar kennis deelt met anderen zodat zij ook verlicht worden. Breder genomen is elke volledig verlichte persoon een Boeddha.
Wie is dikke Boeddha?
Budai, die ook wel de bijnaam de Lachende Boeddha draagt wordt door vele Westerse mensen ook wel geassocieerd met de werkelijke Boeddha. Dit is echter een fout, want in tegenstelling tot Gautama Boeddha is Budai een dikke kale man, terwijl Boeddha slank en met haar.
Wat is de dikke Boeddha?
Het beeld van de dikke, goedlachse Boeddha klopt dus niet. Dat Boeddha toch vaak zo wordt afgebeeld komt door een verwarring met Budai. Dit was een Chinese monnik en godheid. Zijn bijnaam is, vanwege zijn gulle lach, de lachende Boeddha.
Waar moet je een Boeddha plaatsen?
Plaats het beeld met het gezicht naar de deur. Plaats een Boeddha nooit op de grond of op plekken die lager zijn dan je voeten. Dit is een teken van disrespect. Feng Shui adviseren om een Boeddha boven oog hoogte te plaatsen.
Wat heeft een Boeddha op zijn hoofd?
Zijn lange oorlellen heeft hij door het dragen van adellijke oorringen. Zijn bolvormige knot staat symbool voor wijsheid en spiritualiteit. Sommige Boeddha’s hebben een stip op het midden van hun voorhoofd. Deze stip staat voor goddelijkheid.