Waarom negeert de narcist je?

Waarom negeert de narcist je?

Controle. Een andere reden waarom de narcist je negeert en stil blijft, is omdat de narcist de controle wil over jou. Jij bent zijn slachtoffer en hij is de dominante dader. Hij heeft de controle en hierdoor praat je zelf niet meer tegen de narcist terug, want het heeft toch geen zin.

Wat wil de narcist?

Alle narcisten zeggen typische zinnen, zinnen die ze tegen hun slachtoffers van het narcisme gebruiken. Narcisten gebruiken deze zinnen om je uit balans te halen, in verwarring te brengen waardoor je twijfelt zodat je alle aandacht op de narcist richt in plaats van op jezelf en op je eigen leven.

Waarom maken narcisten alles kapot?

Je narcistische partner is gewoon boos en hij wil wraak. Om die reden alleen al kan hij andere relaties van jou kapot willen maken. Gewoon omdat hij dat wil. Doordat de narcist altijd extreme en aanvullende voorwaarden stelt aan jouw vriendschappen, zul je een keer over grenzen heen gaan.

Waarom negeert vriendin mij?

Misschien heeft ze meer ruimte nodig, of wil ze dat je iets doet wat je nu niet doet. Het kan iets heel simpels zijn, zoals haar meer knuffelen, of zeggen dat je haar mooi vindt. Als ze meer ruimte wil, raak dan niet in paniek. Dit heeft misschien helemaal niets met jou te maken, maar met haar.

Waarom blijft een narcist contact zoeken?

Een narcist zal gaan hooveren wanneer hij iets van zijn slachtoffer nodig heeft: narcistische voeding. (De narcist wordt hier omschreven als hij, maar kan net zo goed een zij betreffen.) Een narcist zoekt dus puur en alleen contact met iemand om in zijn eigen behoefte aan narcistische voeding te voorzien.

Hoe gedraagt een narcist zich?

Mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis houden weinig rekening met anderen. Ze kunnen zich niet zo goed in een ander inleven en gebruiken andere mensen vooral voor hun eigen doelen. Ze hebben een grote behoefte aan bewondering en reageren doorgaans met woede op elke vorm van kritiek of afwijzing.

Wat trekt een narcist aan?

Narcisten vallen op gevoelige en empathische vrouwen en mannen. Mensen met prachtige eigenschappen en waarden als zorgzaamheid, respect, eerlijkheid, openheid. Zorgzaamheid, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat je oog hebt voor de behoefte van anderen.

Wat als je een narcist confronteert?

Als je de narcist wilt confronteren met zijn leugens, heeft het vaak geen zin om zelf heel boos te worden. Geef aan dat je het er niet mee eens bent, dat je het lastig vindt om met de leugens om te gaan, en dat het helemaal niet erg is om de waarheid te vertellen.

Wat als je een narcist negeert?

Narcisten leven van emoties en voeden zich met emoties en negeren betekent dat je geen enkele emotionele reactie meer voor hem vertoont. Ook al voel je de ergste pijn ooit, hij mag niets weten! Dit is iets van jou en jouw supportsysteem. Als je hem ergens tegenkomt, zet direct de negeermodus aan en negeer hem compleet!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven