Waarom niet drinken na trekken verstandskies?

Waarom niet drinken na trekken verstandskies?

Na de behandeling de rest van de dag liever geen zware lichamelijke arbeid verrichten; De rest van de dag geen alcohol drinken, omdat alcohol het bloed verdunt waardoor de wond minder snel dicht gaat of blijft bloeden; Het is raadzaam uw wang zoveel mogelijk te koelen.

Wat mag je drinken na kies trekken?

Een uur na de behandeling mag u alles eten of drinken, mits het niet te warm is. Als het bloed goed kan stollen, geneest de wond het beste. Daarom mag u de eerste dag de wond niet schoonspoelen. Na het eten kunt u de tanden normaal poetsen.

Wat eten na Tandextractie?

Vermijd alcohol gedurende ten minste 24 uur na de ingreep, omdat dit bloedingen kan stimuleren en de genezing kan vertragen. Eet en drink lauw voedsel en vermijd kauwen met het deel van de mond, waar de wond zich bevindt.

Hoe lang kun je last hebben van een getrokken kies?

De pijn die u ervaart na het uitwerken van de verdoving, kunt u onderdrukken met pijnstillers. Krijgt u geringe temperatuursverhoging na het trekken van uw kies? Raak dan niet in paniek, want ook dit is normaal. Na 3 tot 5 dagen neemt dit meestal af.

Kan je alcohol drinken met hechtingen?

We raden u aan om de eerste 2 dagen na de ingreep niet teveel te bukken, zwaar te tillen of te sjouwen om (toename van) zwelling te voorkomen. We adviseren u om gedurende 24 uur na de behandeling geen alcohol te drinken omdat dit bloedverdunnend kan werken. U mag gewoon douchen.

Wat mag je niet doen na trekken verstandskies?

Het is beter om de eerste vijf dagen na de behandeling niet te roken en geen alcohol te drinken. Roken en alcohol zijn niet goed voor de genezing. Ook is het verstandig om het 2 á 3 dagen lichamelijk rustig aan te doen, dus niet tillen, voorover hangen et cetera. U mag ook even niet sporten.

Wat niet doen na kies trekken?

Gebruik niet alleen melkproducten, maar eet gevarieerd (zoals pasta, tartaar, vis, stamppot, soepen en zacht fruit). Ook is het goed om hete dranken en heet voedsel te vermijden. Roken verstoort de wondgenezing, dus wij adviseren om dit de eerste 24 uur na de ingreep niet of nauwelijks te doen.

Hoe lang duurt pijn na Tandextractie?

U kunt het beste met de pijnstillers beginnen ongeveer 1 uur na de ingreep. Wij adviseren u de bijsluiter goed te lezen. Komt na circa 3 dagen de pijn weer terug dan is er meestal sprake van een ontsteking van de wond (alveolitis). U moet dan contact opnemen met de praktijk voor vervolgbehandeling.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven