Waarom overhit mijn telefoon?

Waarom overhit mijn telefoon?

De volle zon kan de temperatuur in een gesloten ruimte sterk laten oplopen. Er ontstaat een soort van broeikaseffect en dit is de oorzaak van een oververhitte smartphone. Naast je telefoon in de zon of een warme ruimte te laten liggen, kan de telefoon ook uit zichzelf oververhit raken.

Kan je je telefoon in de koelkast leggen?

– Haal de telefoon uit de hitte en vooral uit de directe zon. Leg de telefoon in de schaduw, zoek een koel oppervlak om het toestel op te leggen of richt er een ventilator op. Leg telefoons niet in de koelkast of koelbox: de plotselinge temperatuursverandering kan de telefoon permanent beschadigen.

Wat te doen als je iPhone warm wordt?

Schakel alle applicaties uit die veel energie verbruiken zoals Bluetooth en locatievoorzieningen. Maak geen gebruik van de camera, navigatie of games. Hierdoor kan de iPhone of iPad minder goed afkoelen. Schakel eventueel de vliegtuigmodus in, zodat er geen data wordt verbruikt en de iPhone of iPad beter kan afkoelen.

Is het erg als je telefoon warm wordt?

De processor wordt langzamer, het scherm wordt tijdelijk minder fel en opladen wordt vertraagd: allemaal maatregelen om oververhitting af te wenden. Als de hitte toch aanhoudt, schakelen de telefoons zichzelf uit. Ook tonen iPhones en sommige Android-toestellen een waarschuwing dat het toestel te heet is geworden.

Wat moet je doen als je telefoon het niet meer doet?

Sluit uw telefoon aan en houd de knop ‘Volume omlaag’ en de aan/uit-knop tegelijkertijd ten minste twintig seconden ingedrukt….Als er een rood lampje brandt, is de batterij volledig leeg.

  1. Laad uw telefoon minimaal dertig minuten op.
  2. Houd de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt.
  3. Tik in het scherm op Opnieuw opstarten .

Wat gebeurd er als je telefoon overhit is?

Wat gebeurt er bij oververhitting? Als het toestel te heet wordt, gaat de automatische beveiliging aan. De processor wordt langzamer, je scherm staat tijdelijk minder fel en het opladen wordt vertraagd. Sommige telefoons gaan automatisch op als de telefoon te warm wordt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven