Waarom UTP kabel?

Waarom UTP kabel?

Voor een stabiel (thuis-)netwerk wordt daarom geadviseerd om apparaten aan te sluiten met een UTP-kabel. Een UTP-kabel is een netwerkkabel, en is ontwikkeld voor dataoverdracht en telefonie. Het verbindt dus apparaten met elkaar of met het internet.

Wat zit er in een UTP kabel?

UTP staat voor ‘Unshielded Twisted Pair’. Het is een netwerkkabel die bestaat uit 8 aders, opgedeeld in duo’s (met de kleuren blauw, groen, oranje en bruin). Er zijn nog andere kabels om data te transfereren, zoals een Coax- of glasvezelkabel, maar UTP wordt doorgaans gebruikt voor internetverbindingen.

Wat is u UTP kabel?

Unshielded twisted pair UTP (U/UTP) UTP (U/UTP) staat voor Unshielded twisted pair en bestaat uit 8 aders die per twee worden getwist. Door de aders te twisten is de netwerkkabel beschermd tegen elektromagnetische interferentie.

Hoe werkt netwerkkabel?

Deze wordt gebruikt als twee identieke apparaten worden verbonden, bijvoorbeeld voor een directe verbinding tussen twee computers of twee hubs of switches. Bij een dergelijke kabel worden het groene en het oranje paar gekruist.

Hoe ethernet kabel aansluiten?

Een UTP-kabel aansluiten in 5 eenvoudige stappen

  1. Stap 1: strip de buitenmantel.
  2. Stap 2: leg de kleuren op de juiste volgorde.
  3. Stap 3: knip de 8 aderen op gelijke lengtes [optioneel]
  4. Stap 4: plaats de 8 aderen in de connector.
  5. Stap 5: bevestig de adertjes met de krimptang.

Welke ader paren worden bij UTP Ethernet gebruikt?

Volgens het EIA/TIA-568B RJ-45 bedradingschema wordt het nog vreemder, omdat draad paar #2 (wit/oranje, oranje) en paar #3 (wit/groen, groen) de enige paren zijn die gebruikt worden voor data transport. Nu de draden gegroepeerd zijn moeten ze zodanig gevormd worden dat ze in de RJ45 plug gevoerd kunnen worden.

Welke UTP kabel voor thuis?

Als u zich afvraagt welke UTP kabel u het best kunt aanschaffen, kunt het volgende aanhouden: Voor thuisgebruik voldoet een Cat6a kabel altijd. Deze ondersteunt maar liefst 10.000 mbit/s met een doorvoersnelheid van 500mhz.

Welke UTP kabel voor glasvezel KPN?

UTP kabel Cat6 – Deze internetkabel is perfect wanneer jij thuis een snel en betrouwbaar netwerk wilt aanleggen. Deze kabel is KPN geschikt en is door de stugge kern achter muren of in leidingen te plaatsen.

Wat is een goed merk UTP kabel?

Netwerk of UTP-kabels zijn in diverse soorten, snelheden, mantels en prijsklasses verkrijgbaar. Als u zich afvraagt welke UTP kabel u het best kunt aanschaffen, kunt het volgende aanhouden: Voor thuisgebruik voldoet een Cat6a kabel altijd. Deze ondersteunt maar liefst 10.000 mbit/s met een doorvoersnelheid van 500mhz.

Wat is u FTP kabel?

Een UTP-kabel heet overigens officieel een U/UTP-kabel. FTP staat voor Foiled Twisted Pair. Foiled wil zeggen dat er (aluminium) folie wordt gebruikt als schild, dus om af te schermen. Hierdoor is er vele malen minder / geen kans op verstoringen en is daarom in principe een betere keuze, ook voor de toekomst.

Hoe weet je of een internet kabel werkt?

Een kabeltester is een apparaat dat eenvoudig weergeeft of de aders van de kabel juist zijn aangesloten. Wanneer de kabel op de tester is aangesloten zal het lampje één voor één de cijfers 1 tot en met 8 weergeven. Dit betekent dat de aders op de juiste manier zijn aangesloten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven