Waarom veiligheidsgroep op boiler?

Waarom veiligheidsgroep op boiler?

De hydraulische veiligheidsgroep beschermt de warmwatergenerator tegen het risico op barsten. Doordat de veiligheidsgroep uitzet bij verwarming kan door de overdruk die daarbij ontstaat, het water weggevoerd worden, waardoor overdruk in de boiler vermeden wordt.

Waarom inlaatcombinatie boiler?

Als je een boiler gaat aansluiten heb je een inlaatcombinatie nodig. Deze dienst als bescherming van de boiler om te zorgen dat de druk hierin niet oploopt. Als dit in een boiler gebeurt, wat een gesloten systeem is, moet het uitgezette water op een bepaald punt uit het gesloten systeem gehaald worden.

Hoe overdrukventiel boiler plaatsen?

Als je de overdrukventiel wilt plaatsen bij de boiler is de meest ideale plek om dit te doen direct onder boiler. Dit doen we met een inlaatcombinatie. De inlaatcombinatie heeft een overdrukbeveiliging en terugstroombeveiliging.

Waarom veiligheidsgroep?

Het belang van zo een veiligheidsgroep is er vooral bij het opwarmen van het sanitaire warm water. Bij opwarming van water zal dit water uitzetten. Als we een kraan zouden dichtdraaien op de koudwateringang van zo een toestel dan zal deze druk ervoor kunnen zorgen dat het toestel ontploft.

Waarom overdrukventiel op boiler?

Tijdens een verwarmingscyclus van de boiler stijgt de druk. Als de druk van het water te hoog wordt, zal het overdrukventiel een kleine hoeveelheid water afvoeren. Je ziet dan water langs de zichtbare onderbreking druppelen. Op die manier wordt de ingestelde maximale druk niet overschreden.

Wat doet een inlaatcombinatie?

In een inlaatcombinatie zit een terugslagklep ingebouwd. Deze terugslagklep, ook wel keerklep genoemd, zorgt ervoor dat er geen water vanuit het toestel terug in de koudwaterleiding kan stromen. Na het dicht draaien kan getest worden of de terugslagklep nog werkt, ook kan er onderhoud verricht worden aan het toestel.

Hoe boiler plaatsen?

In principe kan je de elektrische boiler overal plaatsen waar tappunten aanwezig zijn. Hoe dichter de elektrische boiler bij een tappunt zit, hoe beter. Warm water verliest namelijk hitte tijdens het transport vanuit de boiler naar het tappunt.

Is een inlaatcombinatie verplicht?

Een inlaatcombinatie is wettelijk verplicht voor elke cv-combiketel. Een vulkraan dient ervoor om het systeem te kunnen vullen en aftappen. Elk systeem dient dus voorzien te zijn van een vulkraan.

Heeft een boiler een afvoer nodig?

Je hebt geen rookgasafvoer of luchtaanvoer nodig, de leidingen van een gewone elektriciteitsaansluiting volstaan voor de installatie. Daarom zijn elektrische boilers een goede oplossing voor woningen die geen gasaansluiting hebben. Naast de aansluiting op het elektriciteitsnet is er ook een waterafvoer nodig.

Waarom veiligheidsgroep op koud water?

Waarom overstortventiel?

Het overstortventiel zorgt dat de druk in de installatie niet te hoog kan oplopen. Wanneer de druk hoger wordt dan een bepaalde waarde (meestal 3 bar) wordt het ventiel geactiveerd en kan de overtollige druk ontsnappen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven