Waarom vernikkelen?

Waarom vernikkelen?

Het doel van vernikkelen is vooral het roestbestendig maken. Het laagje nikkel slaat na verloop van tijd grijs uit (in vaktermen: aanlopen). De beste manier om dat te vookomen is door het vernikkelde voorwerp ook nog van een laagje chroom te voorzien.

Waarom messing vernikkelen?

Nikkel beschermt metaal tegen roest en andere corrosie. Vernikkelen geeft bovendien een fraaie afwerking, een goede lichtreflectie en een verbeterde soldeerbaarheid. Deze behandeling kan worden toegepast op alle metalen, zoals staal, koper, messing en aluminium.

Wat kost vernikkelen?

Laat u bij grotere projecten altijd goed informeren over wat er allemaal is inbegrepen in de prijs.

Tot 100 KG Grotere volumes Tot 250KG
€ 25,- tot €125,- Prijzen per 100 KG Vanaf € 220,60

Wat is vernikkelen?

Vernikkelen is het proces waarbij een metaal (meestal staal) voorzien wordt van een laagje nikkel. galvanisch of elektrolytisch vernikkelen: het voorwerp wordt in een bad gehangen en vernikkeld door middel van elektrolyse, waarbij het als kathode fungeert.

Kan nikkel roesten?

Nikkel behoort tot de non-ferro metaalgroep en roest niet. Deze eigenschap zorgt er voor dat nikkel toegepast kan worden om andere metaalsoorten te beschermen tegen roest. Een manier waarop nikkel als bescherming kan worden aangebracht is vernikkelen.

Hoe moet je vernikkelen?

Elektrolytisch vernikkelen Hierbij wordt nikkel als elektrode gebruikt en bestaat het nikkelbad uit een oplosmiddel van onder andere nikkelsulfaat, nikkelchloride en boorzuur. Het metalen object fungeert als kathode waarop de nikkel vervolgens zal hechten onder invloed van de toevoeging van elektrische stroom.

Waarom messing moeren?

Door zijn hardheid en uitstekende zelfsmerende eigenschappen is messing een waardevolle materiaalsoort. Bovendien is het goedkoper dan volledig koper. Messing heeft een aantrekkelijke, gouden kleur. Het is een populaire materiaalsoort voor de afwerking van industriële producten, zoals moeren en bouten.

Waarom messing?

De voordelen van messing Door de toevoeging van zink is het een goedkopere metaalsoort dan koper. Het heeft bacterie-werende eigenschappen en is daarom veilig om toe te passen bij producten die in aanraking komen met de consument. Ook is het goed bestand tegen vochtige omstandigheden en roest het niet.

Hoe duur is verzinken?

Thermisch verzinken is door zijn vele voordelen een veelgebruikte methode om staal te behandelen tegen roest. In Nederland zijn er dan ook een hoop bedrijven die de behandeling aanbieden. De prijs betaalt u veelal per kg. Voor bouten, moeren en andere kleine objecten kost verzinken ongeveer €30,- per kg.

Wat kost verzinken per kg?

Materiaal Dikte TZC per 100 kg verzinkt gewicht oktober 2021
Constructie en frames Vanaf 6.50 mm € 10,02
Constructie, profielen en frames 4.50 mm tot 6.50 mm € 13,11
Hekwerk en plaatwerk 2.50 mm tot 4.50 mm € 16,09
Bouwstaalmatten / betonijzer tot 2.50 mm € 18,96

Kan vernikkeld roesten?

Nikkel behoort tot de non-ferro metaalgroep en roest niet. Deze eigenschap zorgt er voor dat nikkel toegepast kan worden om andere metaalsoorten te beschermen tegen roest.

Kan vernikkeld staal roesten?

Vernikkelen is een proces dat kan worden toegepast om een metaal te beschermen tegen roestvorming en corrosie. Vernikkelen gebeurt door een laagje nikkel op een metaal aan te brengen. Meestal worden producten en profielen van staal vernikkeld. Het nadeel van staal is dat staal kan roesten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven