Waarom wordt mijn verzekering geweigerd?

Waarom wordt mijn verzekering geweigerd?

Je kunt (onterecht) geweigerd worden voor een verzekering vanwege je leeftijd of na te veel claimen. De verzekeraar kan je polis ook stopzetten, bijvoorbeeld als je de premie niet op tijd betaalt. Het is dan lastig een nieuwe verzekering af te sluiten.

Kan een verzekering Mij weigeren?

Een zorgverzekeraar is wettelijk verplicht u te accepteren voor de basisverzekering, wat uw leeftijd of gezondheidssituatie ook is. De verzekeraar mag u wel weigeren voor een aanvullende verzekering.

Waarom kan ik geen auto verzekering afsluiten?

Redenen weigering Lukt het je niet ergens een autoverzekering af te sluiten, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat jouw auto simpelweg te duur is of dat je te jong bent in combinatie met een te dure auto. Jonge bestuurders (tot 24 jaar) worden beginnende bestuurders genoemd.

Is mijn auto verzekerd Belgie?

In België is het voor alle motorvoertuigen die deelnemen aan het verkeer, minstens verplicht om verzekerd te zijn voor burgerlijke of burgerrechterlijke aansprakelijkheid. Om de eigen kosten te dekken, moet u een aanvullende verzekering nemen zoals een omnium-verzekering. De aanvullende verzekering is niet verplicht.

Hoelang duurt acceptatie autoverzekering?

De verzekeraar zal de aanvraag controleren en vervolgens de voorlopige dekking omzetten in een definitieve dekking. Wanneer de aanvraag definitief geaccepteerd is, ontvang je de verzekeringspolis en de groene kaart. Dit duurt vaak een paar dagen tot een week.

Hoe lang op zwarte lijst verzekeringen?

Sta je eenmaal op de zwarte lijst, dan blijven je gegevens meestal vijf jaar staan. Na deze vijf jaar wordt je registratie automatisch verwijderd. Als je op de zwarte lijst staat in verband met een negatief aantal schade vrije jaren, dan kunnen je gegevens na 15 maanden al van de zwarte lijst worden verwijderd.

Kan geen WA-verzekering afsluiten?

Een WA-verzekering afsluiten voor uw auto is wettelijk verplicht in Nederland. Dan wordt het lastig om een WA-verzekering af te sluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij. Gelukkig kunt u, ook met een CIS-registratie, altijd terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende.

Hoe weet ik of ik een auto kan verzekeren?

Niet alleen de RDW, maar ook de politie kan een fikse boete uitdelen als ze u betrappen in een onverzekerde auto. U bent namelijk verplicht de groene kaart van uw verzekeraar bij u te hebben. Hiermee toont u aan dat de auto verzekerd is.

Hoe weet je waar je auto verzekerd is?

Dat is altijd handig om te weten. Via de site van de RDW kun je niet zien waar je auto is verzekerd. Hiervoor neem je een kijkje op het polisblad van je huidige autoverzekeraar of log je online in. Bovendien kun je ook via je bankafschriften of groene kaart terugzien waar je autoverzekering is ondergebracht.

Hoe kun je zien of een auto verzekerd is?

De RDW weet ook waar je auto verzekerd is, maar laat dit via de verzekeringscheck niet zien. Je kunt eenvoudig opvragen waar de auto verzekerd. Bel met de RDW via 0900 – 9739 (€0,10 per minuut). Vervolgens vertelt het RDW bij welke verzekeraar je autoverzekering loopt.

Kan ik auto verzekeren?

Heb je een auto op je naam staan, dan moet je een autoverzekering afsluiten. Meestal is dat geen enkel probleem, maar in sommige gevallen kun je geweigerd worden voor een autoverzekering. Autoverzekeraars hebben namelijk geen verplichting om je te accepteren. Ze mogen zelf bepalen wie ze wel en niet als klant willen.

Wat als je je auto niet kan verzekeren?

Lukt het je niet ergens een autoverzekering af te sluiten, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat jouw auto simpelweg te duur is of dat je te jong bent in combinatie met een te dure auto. Combineer dit met een hele dure auto en de kans bestaat dat een autoverzekeraar je niet accepteert.

Welke autoverzekering accepteert altijd?

Je kunt dus altijd een nieuwe aanvraag doen bij een andere verzekeraar. Over het algemeen zijn de grotere verzekeraars minder streng in hun acceptatiebeleid: Ohra, Univé, Centraal Beheer Achmea en Nationale Nederlanden. Bij deze verzekeraars is de kans op het acceptatie het grootst.

Hoe lang duurt royeren verzekering?

De melding van je royement blijft bij CIS meestal 5 jaar staan. Dit geldt ook bij een royement na wanbetaling. Enkele meldingen blijven zelfs 8 jaar, zoals verzekeringsfraude.

Waarom autoverzekering afsluiten?

Wie een auto bezit in Nederland is wettelijk verplicht hiervoor een verzekering af te sluiten. De verplichte autoverzekering draait om de schade die door de auto aangericht wordt bij een ander. Als eigenaar van de auto ben je wettelijk aansprakelijk voor die schade en moet je daarvoor dus verzekerd zijn.

Wat kan je niet verzekeren?

Opzettelijkheid, roekeloosheid of eigen schuld. Alcohol- of drugsgebruik. Gebruik van andere verdovende middelen, bijvoorbeeld medicatie die bedwelmend werkt. Het plegen van (of een poging tot) een misdrijf door de verzekerde.

Een autoverzekering check doet u heel eenvoudig op de website van de RDW.

  • Ga naar de website van de RDW.
  • Vul vervolgens het kenteken van uw auto in.
  • Kies de categorie ‘Basis’
  • Klik op ‘Status van het voertuig’
  • Nu kunt u bij ‘WAM verzekerd’ zien of uw auto daadwerkelijk verzekerd is.

Wie kan mijn auto verzekeren?

De regel is eenvoudig: degene die de auto op naam heeft staan moet een autoverzekering afsluiten. Vaak is de eigenaar van de auto ook de regelmatige bestuurder. Hierdoor is het dus bijna nooit mogelijk om een auto te verzekeren voor iemand anders.

Waar kan ik me auto verzekeren?

Je autoverzekering vergelijken in november 2021

Premie autoverzekering p/m Eigen risico
SNS €27,90 €0,00
Ditzo €27,93 €0,00
Inshared €27,86 €135,00
Allianz Direct €30,63 €0,00

Hoe lang blijf je wanbetaler?

Hoe lang blijf je geregistreerd als wanbetaler? Een CIS-registratie wegens wanbetaling blijft meestal 3 tot 5 jaar staan. Dit is afhankelijk van de aard en ernst van de situatie. Zolang de CIS-registratie blijft staan, is deze zichtbaar voor alle verzekeraars.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven