Waarom zit er alcohol in mondwater?

Waarom zit er alcohol in mondwater?

Een mondspoeling helpt op deze manier om tandplak te verminderen. Daarnaast zorgt de alcohol er voor dat de etherische oliën in de tandplak kunnen binnendringen en zo de biofilm op kunnen lossen. Ten slotte dient de alcohol ook als conserveringsmiddel om de mondspoeling te beschermen tegen aantasting door bacteriën.

Wat is beter mondwater met of zonder alcohol?

Als je ervoor kiest mondwater te gebruiken als aanvulling op de dagelijkse mondverzorging, wees erop bedacht dat er géén alcohol in zit, je kunt er namelijk aften en mondzweren van krijgen. Niet alleen alcohol, maar ook sodium lauryl sulfaat kun je daarom beter vermijden.

Heeft Listerine alcohol?

LISTERINE® Total Care Sensitive bevat geen alcohol en heeft hierdoor een milde muntsmaak.

Waar wordt mondwater van gemaakt?

De meeste zijn bij een drogist of supermarkt verkrijgbaar zoals salinemondspoelmiddelen. Deze bevatten een zoutoplossing of fluoridemondspoelmiddelen. Deze fluoridemondspoelmiddelen bevatten fluoride; een actief bestanddeel dat het tandglazuur opnieuw mineraliseert en dus sterker maakt.

Wat is het nut van mondwater?

Mondwater doodt de slechte bacteriën in de mond. Dit zorgt voor een schoon en fris gevoel. Oliën als menthol en eucalyptol verbergen een slechte adem, terwijl de fluoride tandplak vermindert. Het mondwater beschermt op deze manier het tandglazuur.

Kan mondwater bederven?

Dit zijn vetten, die niet vrijwillig in water oplossen. Door de toevoeging van alcohol zijn ze wel oplosbaar in water en ontstaat er een stabiele, egale vloeistof. Daarnaast is alcohol ook een conserveermiddel om het mondwater niet te laten bederven na het openen en gebruiken.

Welke Listerine bevat geen alcohol?

FRISSE ADEM EN GOEDE MONDHYGIËNE LISTERINE® Cool Mint Milde Smaak bevat geen alcohol, heeft hierdoor een minder intense smaak en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Heeft Listerine nut?

Is spoelen met mondwater goed?

Hoewel mondwater veel bacteriën in uw mond doodt, raden de tandartsen van Tandzorg Op Maat overmatig gebruik van mondwater af. Houd het bij één keer spoelen per dag om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen. Kies daarnaast voor het juiste mondwater en gebruik het mondwater maximaal twee weken achter elkaar.

Wat voor mondwater?

Fluoride mondwater helpt je tanden beschermen tegen zuren die door bacteriële tandplak worden aangemaakt. Het fluoride in fluoride mondspoeling dringt door tot de glazuurlaag van je tanden en beschermt tegen gaatjes. Het spoelen vormt echter geen vervanging voor twee maal per dag poetsen en dagelijks flossen.

Is het goed om mondwater te gebruiken?

Is mondwater effectief?

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de middelen, waaruit blijkt dat mondspoelmiddel geen vervanging is voor tandenpoetsen maar dat het een goede aanvulling op de mondhygiëne kan zijn. De bacteriën in uw mond leven in een ondoordringbare samenleving, ook wel de biofilm genoemd.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven