Waarom zou je naar Kroatie gaan?

Waarom zou je naar Kroatië gaan?

De afgelopen jaren is Kroatië in opkomst. En niet zonder reden! Zo vind je er een heerlijk klimaat met meer dan 2500 zonuren per jaar, de mooiste culturele steden, pittoreske haventjes, verbluffende natuur en honderden eilanden. Om nog maar te zwijgen over de Kroatische kust: de allermooiste van Europa!

Is Zagreb veilig?

Veiligheid. Zagreb is een relatief veilige stad, maar zoals in iedere stad ter wereld waar veel toeristen komen zijn er gauwdieven en zakkenrollers actief. Wees op extra op je hoede in het openbaar vervoer en op drukke plaatsen in de stad.

Wat is het mooiste plekje in Kroatië?

mooiste-plekken-kroatie

  • Plitvice meren. Wanneer je in Kroatië bent mag een bezoek aan National Park Plitvice meren niet ontbreken.
  • Amfitheater. Het Romeins amfitheater is een historisch hoogtepunt van de stad Pula.
  • Stiniva strand.
  • Dubrovnik.
  • Dalmatië
  • Varazdin.
  • Pag.
  • Split.

Wat moet je gezien hebben in Kroatië?

De prachtige Romeinse steden als Dubrovnik, Zadar en Split liggen ook aan deze kustlijn en mag je ook zeker niet overslaan tijdens een rondreis door Kroatië. Naast zon, zee en strand heeft Kroatië nog veel meer te bieden. Zo vind je in het binnenland de mooiste natuurparken, hoge bergtoppen en de hoofdstad Zagreb!

Waar staat Kroatië om bekend?

Kroatië staat onder andere bekend om de leuke haventjes, het schilderachtige landschap en natuurlijk de heerlijk ontspannen manier van leven.

Waarom istrie?

Een andere reden waarom de infrastructuur van Istrië beter is, is omdat het een rijkere regio is dan Kvarner en Dalmatië. Dit komt omdat er meer toerisme is in Istrië. Istrië heeft het voordeel dat het voor veel landen in de omgeving het dichtstbijzijnde kustgebied is aan de Adriatische Zee.

Hoe duur is Kroatië als vakantieland?

Kroatie is absoluut geen duur land, sterker nog, het is een vrij goedkoop land. Houd er echter rekening mee dat wij naar toeristisch gebied afreizen, waardoor hier de prijsverschillen minder groot zijn. In de supermarkt zijn plaatselijke producten vaak een stuk goedkoper dan in Nederland.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven