Waaruit bestaan de beenderen van de romp?

Waaruit bestaan de beenderen van de romp?

Het romp skelet bestaat uit de wervelkolom, de ribben, het borstbeen, het schouderblad, het sleutelbeen en het bekken. De wervelkolom (columna vertebralis) vormt samen met het wervelkanaal een beschermend omhulsel voor het ruggenmerg.

Wat wordt bedoeld met torso?

Het begrip torso heeft 2 verschillende betekenissen: 1) tors. bovenste deel van de romp, vooral de borst, schouders en rug; bovenlichaam; tors. 2) romp van een beeld. romp van een beeld waarvan de ledematen en meestal ook het hoofd ontbreken of zijn weggelaten; ook: de romp van een beeld afzonderlijk beschouwd; tors.

Hoe worden de organen in de romp beschermd?

Het bekken is essentieel in de houding en de bewegingen van de benen en de romp. Ook beschermt het bekken de organen in de bekkenholte zoals de darmen, de blaas, de baarmoeder, eileiders, eierstokken en bij de man de prostaat.

Wat hoort bij je lijf?

Het menselijk lichaam bestaat uit lichaamsdelen als het hoofd, de romp, de armen met handen en vingers en de benen met voeten en tenen en organen als de huid, de hersenen en de maag.

Welke botten zitten er in je romp?

Wat zit er allemaal in je romp?

De romp of torso is de benaming voor het lichaam van mens of dier zonder ledematen en hoofd. De romp bevat het merendeel van de organen (hart, longen, nieren, lever, galblaas, milt, alvleesklier, darmen, maag).

Wat is een catchy?

Je hebt gezocht op het woord: catchy. catchy 1pakkend, boeiend2gemakkelijk te onthouden, goed in het gehoor liggend (van muziek e.d.)

Wat is gesticuleren?

Gesticuleren is in de zeventiende eeuw ontleend aan het Franse gesticuler ‘gebaren maken, mime spelen’. Dat komt van het Latijnse gesticulari ‘gebaren maken, gebarenspel opvoeren’. Dit woord is op zijn beurt een afleiding van gesticulus ‘gebaartje’, de verkleinvorm van gestus ‘gebaar, houding, beweging’.

Welke organen zitten in je romp?

Welke onderdelen van het bekken zijn gemaakt van kraakbeen?

De twee heupbeenderen (ossa coxae) bestaan uit drie botdelen die bij jonge kinderen nog met kraakbeen met elkaar verbonden zijn, maar op latere leeftijd vergroeien. De drie botdelen zijn rondom de heupkom (acetabulum) aangelegd.

Welke organen liggen in de thorax?

De borstholte of thoraxholte is een lichaamsholte waarin zich de longen bevinden met daartussen het mediastinum. In het mediastinum bevinden zich onder andere het hart, de luchtpijp, de slokdarm, de aorta, een aantal grote bloedvaten, een groot aantal zenuwen, de thymus en vele lymfeklieren.

Welke organen staan in verbinding met elkaar?

Langs lijnen over het lichaam (meridianen) staan de tanden en kiezen in contact met de verschillende organen. Binnen de bio-integrale tandheelkunde noemen we dit de orgaan – element relatie. Zo staat bijvoorbeeld een voortand in verbinding met de nieren en blaas. De hoektand met de galblaas en de lever.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven