Waarvan is e-mail de afkorting?

Waarvan is e-mail de afkorting?

Als je de elektronische post bedoelt is e-mail juist. Uitleg: Het woord e-mail is eigenlijk een afkorting van electronic mail.

Is een mail een brief?

Toch zijn er ook een aantal verschillen tussen een brief en een e-mail. Omdat e-mails bijvoorbeeld sneller geschreven worden dan brieven en meestal van het scherm gelezen worden, is de inhoud vaak beknopter. De begroetingsformule in een e-mail is dikwijls ook wat minder formeel.

Is het email of e-mail?

Als het gaat om elektronische post, is de correcte spelling e-mail, met koppelteken. Er staat een foutje in de e-mail.

Hoe wordt een email verstuurd?

Een e-mail schrijven

  1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik linksboven op Opstellen .
  3. Voeg ontvangers toe aan het veld Aan. Je kunt ook ontvangers toevoegen: In de velden Cc en Bcc.
  4. Voeg een onderwerp toe.
  5. Schrijf je bericht.
  6. Klik onderaan de pagina op Verzenden.

Hoe wordt een mail verstuurd?

Je opent je e-mailprogramma, stelt een belangrijke e-mail op, klikt op ‘versturen’ en klaar! Het apparaat waarop de e-mail wordt verzonden, maakt verbinding met de e-mailserver. Dit wordt de ‘server voor uitgaande e-mail’ genoemd (of SMTP-server). Ter verificatie worden de inloggegevens van jouw e-mailaccount gevraagd.

Hoe begin je een brief?

Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.

Wat is het verschil tussen mail en email?

Het woord e-mail is een verkorting van het Engelse electronic mail. Veel mensen schrijven ten onrechte email als ze e-mail bedoelen. Email – zonder koppelteken – is een het-woord met een andere betekenis: ‘(tand)glazuur’ of ‘glasachtige laag waarmee metalen, glazen en stenen voorwerpen versierd kunnen worden’.

Is het mailen aan of naar?

Zowel sturen aan als sturen naar is correct. Als de geadresseerde een persoon of instantie is, zijn beide voorzetsels mogelijk. Ze stuurt zo graag briefjes aan / naar haar pennenvriendje.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven