Wat als je niet ongesteld wordt na stoppen met de pil?

Wat als je niet ongesteld wordt na stoppen met de pil?

‘de pil’ (anticonceptie-pil). Tijdens pilgebruik maar ook als u gestopt bent met de pil kan de menstruatie wegblijven. Vrijwel altijd komt de menstruatie weer binnen een halfjaar terug; ‘de prikpil’ (‘de pil’ via een driemaandelijkse injectie).

Kan je je menstruatie stoppen met de pil?

Als je de combinatiepil gebruikt, kun je je menstruatie uitstellen door twee pilstrips achter elkaar door te slikken. Dus zonder stopweek [1]. Een andere anticonceptie waarmee je ongesteldheid kunt uitstellen is de hormoonring of de hormoonpleister.

Hoe lang moet je gestopt zijn met de pil?

Stop nooit langer dan 7 dagen Maak de stopweek nooit langer dan 7 dagen. Als je langer dan 7 dagen stopt met de pil, ben je niet meer beschermd tegen zwangerschap.

Hoe kom je snel van je menstruatie af?

Wanneer u geen anticonceptiepil, -ring of –pleister gebruikt kan de huisarts u pillen met hormonen voorschrijven, waarmee de menstruatie kan worden uitgesteld. De pillen bevatten een van de vrouwelijke geslachtshormonen norethisteron (Primolut) of lynestrenol (Orgametril).

Hoe lang duurt het voordat de pil is opgenomen in je lichaam?

Als je moet overgeven is de kans groot dat de werkzame hormonen in de pil niet door je lichaam worden opgenomen. Als je binnen drie uur na het innemen van de anticonceptiepil moet overgeven, dan kun je er vanuit gaan dat je pil niet goed meer werkt. Het is dan eigenlijk hetzelfde als wanneer je hem vergeten bent.

Kun je zwanger worden als je nog niet ongesteld bent?

Als je niet menstrueert, betekent dit meestal dat je eisprong niet heeft plaatsgevonden. Je bent in dat geval niet vruchtbaar. Maar gelukkig betekent het uitblijven van je menstruatie niet gelijk dat je helemaal onvruchtbaar bent.

Kun je door stress niet ongesteld worden?

Ervaar je voor langere tijd stress? Dan maakt je lichaam stresshormonen aan die je cyclus in de war kunnen brengen. Je hersenen maken dan minder hormonen aan die de eisprong stimuleren. Het gevolg is dat je ongesteldheid uitblijft.

Kan je eerder stoppen met de stopweek?

Het is geen probleem om de stopweek over te slaan. Dat betekent dat je na 21 dagen gewoon verder gaat met de pil slikken.

Hoe lang moet je de pil nemen voor het veilig is?

Begint u de pil te slikken op de eerste dag van de menstruatie, dan bent u meteen tegen zwangerschap beschermd. Als u op een andere dag begint, werkt de pil nog niet meteen. U moet dan nog 7 dagen een extra voorbehoedmiddel gebruiken, zoals een condoom.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven