Wat als we niks doen?

Wat als we niks doen?

De gevolgen van klimaatverandering Als we niets doen, sterft mogelijk een derde van alle plant- en diersoorten nog deze eeuw uit. We staan tegenover een van de grootste uitdaging die de mens ooit heeft meegemaakt. Dit heeft effect op mensen, dieren en planten.

Wat kunnen we doen om het broeikaseffect tegen te gaan?

De gemakkelijkste manier om je uitstoot van broeikasgassen te verminderen is door minder te kopen. Of je nu geen auto koopt of een herbruikbare zak gebruikt voor je boodschappen, door minder te verbruiken worden er minder fossiele brandstoffen verbrand om producten te produceren en over de hele wereld te vervoeren.

Wat is er met het klimaat aan de hand?

De afgelopen eeuwen zijn er veel meer broeikasgassen in de lucht gekomen. Die houden meer warmte van de zon vast, waardoor de temperatuur op aarde stijgt. In de afgelopen 150 jaar is het wereldwijd gemiddeld ruim 1 graad warmer geworden. De stijging van de temperatuur heeft gevolgen voor het klimaat: dat verandert.

Wat zijn de gevolgen van het broeikaseffect?

Een belangrijk gevolg van het broeikaseffect is de stijging van de zeespiegel. Dit komt doordat water uitzet als het warmer wordt. Daarnaast wordt de stijging veroorzaakt door het smelten van gletsjers en poolijs. Daarnaast maakt het hoge water de kust kwetsbaarder voor overstromingen.

Wat kun je zelf doen aan het klimaat?

Dit kun je zelf doen voor het klimaat: ✔ Maak je huis energiezuiniger, en wek zelf zonnestroom op. ✔ Pak vaker de fiets of trein, en ga voor elektrisch rijden. ✔ Vier je vakantie minder ver, en vermijd vliegreizen. ✔ Eet meer plant en minder dier, en voorkom voedselverspilling.

Wat kunnen wij zelf doen om onze impact in grote lijnen te verkleinen?

Maar de cultuur en de levensstijl van miljoenen mensen heeft wel degelijk een grote impact. Om onze eigen impact te verkleinen kunnen we in grote lijnen naar vier dingen kijken: hoe we omgaan met energie, hoe we wonen, hoe we ons verplaatsen en wat we eten.

Wat kan ik doen om het klimaat te verbeteren?

16 dingen die jij kan doen om het klimaat te redden

  1. Ga dichter bij je werk wonen. Het autoverkeer is de afgelopen vijftien jaar sterk toegenomen.
  2. Schrap je vliegvakantie.
  3. Pomp je autobanden op.
  4. Pas je rijstijl aan.
  5. Isoleer je woning.
  6. Koop in bulk.
  7. Neem een korte douche.
  8. Eet vegetarisch.

Wat gebeurt er als de aarde 1 5 graden opwarmt?

Wat opvalt is dat de gevolgen bij 1,5 graad al extreem verontrustend zijn. Bij 2 graden zijn de gevolgen nog veel extremer. Zo betekent 50 cm zeespiegelstijging (bij 2 graden opwarming) in plaats van 40 cm (bij 1,5 graad), dat 10 miljoen mensen hun huis verliezen.

Wat gebeurt er als de zeespiegel stijgt?

Een zeespiegel die met 2 meter toeneemt, kan via de Rijn tot aan de Duitse grens tot overstromingen leiden. Bovendien kan een stijging van de zeespiegel leiden tot verzilting van de grond, doordat zout water onder de dijken door naar de veel lager gelegen polders stroomt. Dat zou funest zou zijn voor de landbouw.

Wat kun je doen tegen het klimaat?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven