Wat at de bemanning van de VOC?

Wat at de bemanning van de VOC?

De eerste plaats waar voedsel en water konden worden ingeslagen was Kaap de Goede Hoop en dat lag op vier maanden varen van Holland. Voor een bemanning van 350 opvarenden werd het volgende meegenomen op een lange reis: 55.000 pond brood, 22.000 pond vlees, 10.000 pond spek, 3700 pond boter en 700 kazen.

Wat at men in de 19e eeuw?

In de 19de eeuw veranderde de eetcultuur beetje bij beetje tot ons ‘oer-Nederlandse eten’: ’s ochtends een boterham met kaas, ’s middags aardappelen, groenten, vlees en toetje en ’s avonds weer brood. Wel komen er nieuwe producten: bruine bonen, witte bonen en kapucijners.

Hoe heten de schepen van de VOC?

De VOC maakte gebruik van verschillende soorten zeilboten. Het spiegelretourschip was het grootste schip en werd ook het meest gebruikt. verder had je nog een paar kleinere boten zoals de hoeker, het galjoot, het jacht, de pinas en het fluitschip.

Wat deden ze allemaal op een VOC schip?

Kooplieden, ambachtslieden, ambtenaren en soldaten. De grootste groep aan boord werd gevormd door de bemanning. Uiteraard was de schipper of kapitein de hoogste man aan boord maar tot 1742 was in theorie de opperkoopman degene met de hoogste positie. Hieruit blijkt dat de handel voor de VOC op de eerste plaats stond.

Wat doet een matroos op een VOC schip?

De dagelijkse werkzaamheden van de zeelieden waren o.a. op de uitkijk staan en het bedienen van de zeilen en lenspompen. Verder teerden de matrozen het schip, verrichten zij allerlei reparaties onder leiding van de ambachtslieden en moesten zij elke dag ‘schoonschip’ maken.

Wat aten ze in 1500?

Brood vormde het hoofdvoedsel, gevolgd door andere graanproducten, zoals pap. Vlees was prestigieuzer en duurder dan graan of groente. De adel liet bij speciale gelegenheden een beer (mannelijk varken) slachten. Als kruiden werden verjus, wijn en azijn gebruikt.

Wat at men in de middeleeuwen in Nederland?

Naast vlees en vis, waren brood en bier in de middeleeuwen het voornaamste eten. Men kende erwten, bonen, wortelen en knollen, maar berichten daarover zijn schaars.

Wat aten mensen in 1700?

Dagelijkse kost tussen 1700 en 1950 Als ontbijt aten ze pap, pannenkoek, aardappel of brood met reuzel, stroop en af en toe jam. Als hoofdmaaltijd aten ze meestal een stamppot met veel aardappelen of een gerecht van peulvruchten, zoals bruine bonen en erwtensoep. Rijke mensen konden vaker vlees, vis en zuivel kopen.

Hoe groot waren de schepen van de VOC?

Vanaf 1614 kende de V.O.C. drie klassen spiegelretourschepen. De grootste klasse was een schip met een lengte van 42,25 meter (150 Amsterdamse voet), de middelste klasse had een lengte van 39,05 meter (138 voet) en de kleinste klasse 36,8 meter (130 voet).

Wat is de VOC wikikids?

De VOC (afkorting van Verenigde Oost-Indische Compagnie) was een Nederlands bedrijf dat op zijn hoogtepunt was in de Gouden Eeuw. Nederland heette toen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Het was toen een van de grootste bedrijf ter wereld. Ze handelden vooral in specerijen zoals nootmuskaat, peper en kaneel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven