Wat bepaalt de waarde van een optie?

Wat bepaalt de waarde van een optie?

Bij call-opties wordt de intrinsieke waarde berekend door de uitoefenprijs van de optie af te trekken van de koers van de onderliggende waarde. Op het moment dat een aandeel bijvoorbeeld 90 euro noteert en de optie een uitoefenprijs heeft van 90 euro, dan is de intrinsieke waarde 10 euro.

Wat is de optiepremie?

De prijs die een koper van een optie betaalt aan de schrijver van een optie voor het verwerven van het recht om de onderliggende waarde (doorgaans een aandeel) te kopen (call-optie) of te verkopen (put-optie).

Wat betaal ik wanneer ik een optie koop?

Een optie geeft je het recht om een onderliggende waarde (zoals een aandeel) te kopen of te verkopen. En dat binnen een bepaalde periode tegen een van te voren vastgestelde prijs. Je betaalt hiervoor een premie, de optiepremie. Bij een aandelenoptie bestaat de onderliggende waarde vaak uit 100 aandelen.

Welke invloed heeft de looptijd van een optie op de prijs van een optie?

Wanneer aan het eind van de looptijd (bij expiratie) van de optie de prijs van de onderliggende waarde onder de afgesproken uitoefenprijs ligt, zal de optie geen waarde meer hebben. Men kan immers deze onderliggende waarde goedkoper kopen dan voor de afgesproken prijs.

Hoe werkt een optie op de AEX?

Een AEX optie is een optie met als onderliggende waarde de AEX-index. Omdat een optie een afgeleid product is, behoren opties onder de noemer derivaten. De AEX opties zijn nu dus alleen nog beschikbaar via Euronext. Dit is overigens dezelfde beurs als waar de onderliggende aandelen worden verhandeld.

Hoe werkt een optie?

Een opticien is een oogspecialist die zich bezighoudt met het vaststellen van de sterkte van de gezichtsafwijking bij klanten (de zogeheten refractie) en het verkopen en aanmeten van brillen, zonnebrillen en contactlenzen.

Hoe werkt een optie op de beurs?

Een optie is een afgeleid product (derivaat) en geeft het recht om een bepaald product tegen een vooraf vastgestelde prijs en tijdstip te kopen of te verkopen. De waarde van een optie is voornamelijk gebaseerd op de koers van de onderliggende waarde, de looptijd van het optiecontract en de volatiliteit.

Wat is juist over de risico’s en de opbrengsten van een short positie in een put optie op aandelen?

Bij een geschreven putoptie zit het risico in een daling van de koers. U kunt dan verplicht worden om de onderliggende waarde te kopen tegen de uitoefenprijs. Ligt deze prijs hoger dan de beurskoers? Dan maakt u verlies met de putoptie.

Hoe lang kun je een optie op een nieuwbouw huis nemen?

Een optie verplicht jou nog tot niets. Het geeft alleen aan wij dat wij het bouwnummer tijdelijk exclusief voor je reserveren. Een optie is over het algemeen kosteloos. Wij verstrekken een optie op een nieuwbouwhuis meestal voor een periode van ongeveer veertien dagen.

Wat gebeurt er als een optie expireert?

Indien u een Call optie heeft verkocht, heeft u de plicht om te verkopen en speelt u in op een prijsdaling. Op eindvervaldag volgt dan automatisch een assignatie van de optie wanneer deze in the money is. U moet per contract 100 aandelen van het onderliggende effect verkopen.

Wat is een optie op een aandeel?

Een optie (ook wel ‘derivaat’ genoemd) is een recht om binnen of na een afgesproken periode een beleggingsproduct te kopen of te verkopen. Dit gebeurt tegen een vooraf bepaalde (uitoefen)prijs. Bijvoorbeeld 50 aandelen tegen een waarde van € 5,00.

Hoe kun je beleggen in opties?

Handelen in opties is het kopen en verkopen van opties – financiële contracten die u het recht, maar niet de verplichting, geven om een onderliggende waarde te kopen of verkopen wanneer de prijs ervan binnen een bepaalde periode boven een bepaalde koers komt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven