Wat bespreek je in een 10 minuten gesprek?

Wat bespreek je in een 10 minuten gesprek?

Het 10-minutengesprek wordt twee tot drie keer per schooljaar ingepland. Deze gesprekjes blijven tot en met groep 8. Je kunt tien minuten lang je vragen kwijt en vertellen hoe het (thuis) met je kind gaat. De juf vertelt ook hoe je kind het op school doet.

Waarom 10 minuten gesprek?

De meeste basisscholen organiseren twee of drie keer per jaar een 10-minutengesprek. Tijdens dit gesprek vertelt de leerkracht aan ouders hoe het gaat met de voortgang van hun kind. Maar het wordt ouders wel aangeraden omdat het gaat om de ontwikkeling van hun kind.

Hoe voer je een Rapportgesprek?

Begin altijd positief (minstens 1 minuut!) Vertel bijvoorbeeld een leuke anekdote over de leerling, iets wat hij of zij heel goed kan of iets wat beter gaat dan de vorige keer. Belangrijk: ga ook na of de ouders dit goed in zich opnemen. Geef ze even de tijd om dit echt te horen.

Wat moet een kind kunnen om naar school te gaan?

Dit moet je kind kunnen:

  • op zijn/haar beurt wachten.
  • zich prettig voelen in een groep.
  • om hulp durven vragen.
  • zelf naar de wc gaan.
  • zelf aan- en uitkleden.
  • belangstelling tonen voor interactie met andere kinderen.
  • zich korte tijd concentreren op een taak.
  • verstaanbaar praten.

Wat verwacht ik van de juf?

‘Snapt de juf wat ik nodig heb om te kunnen leren en groeien? ‘ Daarnaast kun je ook aangeven dat je ook iets van de Slimme Kleuter verwacht: ‘Ik ga jou leren schaken omdat je dat zo leuk vindt. Ik vind het ook belangrijk dat je goed je handen leert gebruiken, dus we doen vandaag ook een vouwwerkje.

Wat is een oudergesprek?

Dat betekent dat de leraar de ouders vraagt wat volgens hen belangrijk is in de schoolse ontwikkeling van hun kind en met hen bespreekt op welke manier zij hun kind thuis het beste kunnen ondersteunen. De school schept de voorwaarden daarvoor. Daarnaast is de leraar duidelijk over de eigen rol en de doelen in de klas.

Waarom oudergesprek?

Meestentijds is het doel van een oudergesprek om de betrokkenheid van de ouders bij hun kind op school te vergroten. Zowel door de leerkracht als door de ouders kan informatie worden gegeven. 2. Afstemming van de meningen (beelden) over de situatie van het kind; De leerkracht en de ouders denken met elkaar mee.

Wat is een 10 min?

De meeste basisscholen organiseren door het schooljaar heen gesprekken met ouders om over de ontwikkeling van hun kind te praten. Deze zogenaamde 10-minuten gesprekken zijn bedoeld om een korte samenvatting te geven van hoe je kind het doet op school.

Hoe start je een oudergesprek?

Weet wat je wilt vertellen Weet dan ook te vertellen wat er goed gaat. Bereid je ook voor op de structuur van het gesprek. Zorg voor een welkom, een uitleg over wat je in het gesprek gaat vertellen en ruimte voor ouders om vragen te stellen. Is een vervolg nodig, maak dan afspraken over wat dat vervolg zal zijn.

Wat bespreek je in een oudergesprek?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven