Wat bespreek je in een rondvraag?

Wat bespreek je in een rondvraag?

De rondvraag is vaak het laatste agendapunt van een vergadering of werkoverleg. Ook de rondvraag is dus onderdeel van het vergaderproces. Wat je eigenlijk met de rondvraag wilt is de vraag: “Is er nog iets wat we vergeten zijn en/of onder de aandacht gebracht dient te worden?”

Wat is een goede rondvraag?

Een paar algemene punten over een rondvraag: Iemands toevoeging aan de rondvraag hoeft geen vraag te zijn; het kan ook het moment zijn om een opmerking te maken, zoals het feliciteren van iemand met een functie waarvoor de persoon is ingeslagen of geïnstalleerd, of het complimenteren of bedanken van iemand.

Wat moet er in een agenda staan?

De agenda is een lijst met onderwerpen die aan de orde komen in een vergadering. Meestal staan de belangrijkste zaken bovenaan. Soms staan bij de agenda ook actiepunten vermeld van de vorige vergadering, zodat besproken kan worden in hoeverre geplande acties ook zijn uitgevoerd.

Wat is een agendapunt?

o. (-en), te behandelen onderwerp.

Wat is belangrijk tijdens een vergadering?

Het is belangrijk dat je exact weet wie er bij de vergadering aanwezig is. Bij veel vergaderingen die niet goed lopen is vaak de sleutelpersoon niet aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de manager of de opdrachtgever. Het doel van iedere vergadering is om besluiten te nemen en om het werk gedaan te krijgen.

Waarom geen rondvraag?

De rondvraag staat als laatste punt op de agenda en kost veel tijd waarmee de agenda uit zijn geplande tijd vliegt en mensen in de problemen komen met andere verplichtingen. De rondvraag wordt een ‘vuilnisbak’ van allerlei onduidelijke zaken, ergernisjes, losse eindjes enz.

Wat verder ter tafel komt?

Wat verder ter tafel komt (w.v.t.t.k.) is de naam van het agendapunt van een vergadering waarin alle zaken besproken worden die niet specifiek in de agenda zijn genoemd. De voorzitter bereidt iedere vergadering voor door een agenda op te stellen die wordt doorgeleid aan de andere leden.

Wat moet er op voorhand worden vastgelegd bij het opstellen van een agenda?

Waarom Vaststelling agenda? Het doel van het vaststellen van de agenda is om iedereen aan het begin van de vergadering de gelegenheid te bieden om de agenda nog aan te passen. Denk aan het toevoegen van nieuwe agendapunten en het wijzigen van de volgorde waarin de onderwerpen worden besproken.

Hoe ziet een agenda voor een vergadering eruit?

In één oogopslag moet duidelijk zijn om welke vergadering het gaat (naam, datum, tijd, locatie etc.). Dan volgt een overzicht van de te bespreken onderwerpen: de agendapunten. Er zijn twee soorten agendapunten: de vaste (steeds terugkerende) en de variabele agendapunten die telkens verschillend zijn.

Hoe maak je een agenda voor een vergadering?

De vergaderagenda wordt opgesteld en rondgestuurd onder verantwoordelijkheid van de voorzitter. Het agendavoorstel wordt tijdig door de voorzitter van de vergadering, ofwel in samenwerking met medebestuursleden, vooraf aan de genodigden gestuurd.

Is het het agenda of de agenda?

Agenda is een de-woord dat zowel vrouwelijk als mannelijk kan zijn. Een bijvoeglijk naamwoord bij agenda krijgt altijd een buigings-e: de nieuwe agenda, een nieuwe agenda, nieuwe agenda.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven